210929_erd_fkc_4

Női kézi: Siófokon építkezhet a kulcsmeccsekre az ÉRD

210929_erd_fkc_4

Női kézi: Siófokon építkezhet a kulcsmeccsekre az ÉRD

Április 9-én a tabella hatodik helyén álló Siófok KC vendégeként lép pályára a K&H női kézilabda liga 21. fordulójában az ÉRD női kézilabdacsapata, amely a szezon hajrájában három közvetlen riválissal is összecsap.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mérkőzést a Siófok KC YouTube-csatornán élőben közvetítik!

A mérkőzések mellett a pályán kívül is mozgalmas szezonja van a Siófok KC-nek, hiszen az együttes az idényt még Danyi Gábor irányításával kezdte, de a korábban Győrben is dolgozó szakemberrel a Balaton-partiak többek között Kisvárdán és hazai pályán a Budaörstől is kikaptak, majd a Mosonmagyaróvár elleni 19 gólos idegenbeli zakót követően az FTC elleni kétgólos vereség után a kispadon Uros Bregar váltotta Danyit.

Közben pedig az együttes a korábbi érdi átlövővel, Debreczeni-Klivinyi Kingával, nemrég pedig a klasszis szlovén szélsővel, Tamara Mavsarral is erősített és a bajnokságban is magára talált, ennek köszönhetően az első nyolc meccsen elért négy pont után a szlovén szakember irányításával tizenkét mérkőzésből kilencet nyertek meg és csupán Győrben, az FTC vendégeként és hazai pályán a Debrecentől szenvedtek vereséget.

Uros Bregar egyébként épp az ÉRD elleni, 8. fordulóban rendezett mérkőzésen mutatkozott be Siófokon, amikor Horváth Roland együttese bár alaposan megnehezítette a Somogy megyeiek dolgát, de az SKC 28–26-os győzelemmel távozott az ÉRD Arénából.

A Siófok így 20 lejátszott mérkőzés után tizenegy győzelemmel és kilenc vereséggel, 22 pontot gyűjtve áll a tabella hatodik helyén, de kulcsfontosságú lesz számára a két pont megszerzése, hiszen a negyedik helyezett Vác csupán két pont távolságra van tőle.

Igaz, az ÉRD-nek is szüksége van a bravúrra, hogy akár már a szezon hajrája előtt nagy lépést tegyen a bennmaradás felé, hiszen Szabó Kittiék 21 mérkőzés után továbbra is négy győzelmet értek el 17 vereség mellett, így nyolc pontot gyűjtve mindössze egy pont az előnyük az őket üldöző Szombathelyhez képest. Meg kell jegyezni viszont azt is, hogy a bajnokság hajrájában Paróczy Sáráék a Vasassal és a Budaörssel Érden, a Szombathellyel idegenben csapnak össze, emellett pedig a Kisvárdát is fogadják.

A Siófok házi góllövőlistáját jelenleg az a Malin Holta vezeti 76 góllal, aki március közepén mentális állapotára hivatkozva és a háborús helyzettől való félelem miatt élő szerződése ellenére hazautazott Norvégiába, majd a Siófok felbontotta a szélső szerződését. Mellette Andjela Janjusevics is 76 találatnál jár 19 mérkőzésen, de a nyáron távozó beálló, Katarina Jezic is 74-szer vette be az ellenfelek kapuját. A Balaton-partiaknál viszont további három játékos érte már el legalább a félszáz gólt a szezonban, de további két kézilabdázó is negyven felett jár.

Ebben a mutatóban az ÉRD-nél ismét Szabó Kitti vezet, aki a Debrecen ellen megszerezte idei századik találatát és megelőzte a hajdúságiak elleni mérkőzést kihagyó, 98 gólos Kopecz Barbarát, míg a dobogó legalsó fokán Alexandra Vukajlovics áll 90 találattal.

A Siófok és az ÉRD eddig 31 alkalommal találkozott egymással, ezek közül egy barátságos mérkőzésen győzött az ÉRD, egyszer pedig a Magyar Kupa elődöntőjében, döntetlent hozó rendes játékidő után hétméteresekkel nyertek a Pest megyeiek. Emellett a 29 NB I-es találkozóból a Siófok tizenkettőt, az ÉRD tizennyolcat nyert meg, míg a Siófokon eddig lejátszott tizennégy mérkőzésből nyolcszor a hazaiak, hatszor az érdiek örülhettek a két pontnak.

Az április 9-én, 18 órakor kezdődő Siófok KC–ÉRD mérkőzést Kiu Gábor és Kiu Tamás vezeti.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
04.09., 18.00: 
Siófok KC–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email