211212vmg_ute4

Kosár: kulcsjátékosok nélkül nem tudott javítani a VMG

211212vmg_ute4

Kosár: kulcsjátékosok nélkül nem tudott javítani a VMG

A Józsefvárosi KC elleni hazai vereség után a Kiss Lenke KA-tól is kikapott a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjában a számos meghatározó játékosát nélkülöző Gia Form-VMG DSE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tabella hetedik helyén 11 győzelemmel és 11 vereséggel álló Kiss Lenke Kosárlabda Akadémiát látta vendégül a bajnokság 23. fordulójában a 10–11-es mérleggel tizedik Gia Form-VMG DSE, melynek vezetőedzői feladatait a továbbiakban az eddigi másodedző, Horváth István látja el, miután az eddigi játékos-edző, Valaczkay Gábor a játékra koncentrál, hiszen a csapat sérülés miatt ezúttal sem számíthatott Riskó Dávidra és Felházi Barnára.

Ennek ellenére jól kezdte a rangadót a házigazda VMG, amely szoros első negyed után a másodikban minimális előnybe került, melyet még a nagyszünet után is tartott.

Sőt, a felek sokáig fej-fej mellett haladtak és hat perccel a vége előtt is csak 55 – 51-es előnyben volt a vendég Kiss Lenke KA, de végjátékban mutatott remek zónavédekezésével a fővárosi együttes növelte a különbséget és végül 71 – 55-re múlta felül a Gia Form-VMG DSE-t.

„Hazai pályán ötvenöt dobott ponttal utánpótlásmeccsen is nehéz nyerni. Jó mély gödörbe kerültünk, de sportemberek vagyunk és nincs más lehetőségünk, mint a nehézségek ellenére is tovább küzdeni. Az akarattal és a küzdéssel ezúttal sem volt gond, viszont ezt a játékot pontra játsszák és mi nagyon kevés pontot dobtunk, mióta meghatározó játékosaink sérültek”

– összegzett Valaczkay Gábor.

Az érdiekre a bajnokság 24. körében sem vár könnyű feladat, hiszen április 9-én, szombaton, 14.30-tól az ötödik helyezett Újpest-MT II vendégeként lépnek pályára.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 23. forduló
Gia Form-VMG DSE–Kiss Lenke KA 55–71 (15–16, 15–10, 17–22, 8–23)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Valaczkay 19/15, Naser 10/3, Nyitrai 10, Miháczi 9, Szántó, Radnai 2-2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email