22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Váncza ezüstig menetelt az Eb-n

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Váncza ezüstig menetelt az Eb-n

Ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos súlycsoportjában a Budapesten rendezett birkózó Európa-bajnokság záró napján az FTC Érden nevelkedő tehetsége, Váncza István.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A sportágat az Érdi Spartacusnál kezdő tehetség már Tar Mihályék keze alatt bontogatta szárnyait, de hamar a váltás mellett döntött és az elmúlt években már az FTC-nél pallérozódik. A rendkívül technikás birkózó a hazai rendezésű kontinensviadalon is ízelítőt adott repertoárjából.

A selejtezőben a portugál Pedro de Matos Oliveira ellen könnyed 8–0-s sikert aratott, aztán a moldovai Donior Islamov sem jelentett akadályt (9–0).

A negyeddöntőben bár a grúz Ramaz Zoidze már csinált két pontot Vánczán, de az érdi birkózó így is simán győzött 10–2-re.

A legjobb négy között az örmény Szlavik Galsztjannal találkozott, akik hamar figyelmeztettek, de Váncza nem tudta megpörgetni a riválist. A szünet után viszont Váncza kétszer is kitolta ellenfelét és 3–0-s előnybe került. Az örmény ugyan egy mögékerüléssel zárkózott, de a szőnyegbíró még a pörgetés előtt közbeszólt. Az örmény challenge után viszont nem változtattak az ítéleten és Váncza növelte 4–2-esre előnyét, amit végig megtartott és döntőbe jutott.

A fináléban Váncza a török Murat Firattal csapott össze, melyet jól is kezdett a Fradi tehetsége, de a bírók mégis a magyart látták passzívnak, aki viszont lenti helyzetből jól védekezett, Firat azonban mégis jó ütemben dobta el Vánczát és 3–0-s előnybe került.

A második menetben Váncza próbálkozhatott lentről, de nem tudott akciózni a török ellen, aki előnyét megtartva 3–1-es sikerrel lett Európa-bajnok, míg a néhány hét múlva 23. szülinapját ünneplő U23-as Eb-győztes Váncza ezüstéremmel zárta a budapesti felnőtt kontinensviadalt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email