kiállítás

„Ez már babám a szubmélység” címmel nyílt kiállítás

kiállítás

„Ez már babám a szubmélység” címmel nyílt kiállítás

"Ez már babám a szubmélység” címmel nyílt kiállítás Puha Ferenc festőművész alkotásaiból pénteken este a Városi Galériában. A kiállítást Sinkó István művészeti író nyitotta meg. A tárlat április 14-ig tekinthető meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hatalmas, színes képek borítják a falakat a Városi Galéria kiállítótermében, ahol Puha Ferenc festőművész alkotásai láthatók. Az alkotó elmondta, hogy két évvel ezelőtt elkezdett egy sorozatot, amely Arany János Hídavatás című költeménye alapján született benne. Ezek tulajdonképpen Arany János által inspirált közérzeti lenyomatok voltak.”- fogalmazott az alkotó. Ezekből aztán később egy könyv is született, szöveggel, amely könyvnek az utolsó sora az, hogy „Ez már babám a szubmélység.” Végül ezt a címet kapta maga a könyv és a kiállítás is.

Mivel Puha Ferenc állított már ki a Városi Galériában és számos alkalommal járt már ott, tisztában volt a terem adottságaival, ennek megfelelően pontosan tudta, hova, mit szeretne tenni. „A rendezés tulajdonképpen arról szólt, hogy amikor kicsomagoltuk ezt a körülbelül 22 képeket, a helyükre tettem.”  Hozzátette, három tematikája van a kiállításnak: a hídavatás, a híd és a sziget.

Mivel a kiállított képek egytől egyig úgynevezett gesztusképek, ebből következően minden ilyen kép kivétel nélkül egy este alatt készül el, mert a gesztust nem lehet folytatni másnap. „Amikor belekerül az ember a képbe, amikor elkezdi építeni az ember a képet, akkor egy olyan folyamatnak lesz része, amelyet nem lehet megállítani. És addig dolgozik, amig a kép valamit igényel. Óriási energiát emészt fel az elkészítésük, de nyilván úgy lehet nekiállni, ha az ember vitálisan fel van töltődve.”

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email