menekultbabaCSL2_220331

Új élet a tragédia árnyékában

menekultbabaCSL2_220331

Új élet a tragédia árnyékában

Egy hároméves és egy megszületés előtt álló gyermekkel menekült egy Kárpátaljáról az az édesanya, aki itt, Érden talált menedéket. Kislányát, Emíliát itt szülte meg, és most a Szociális Gondozó Központban élnek. A kis családhoz Csőzik László polgármester is ellátogatott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kis Emília 3,3 kilogrammal született, és teljesen egészséges, ahogy az anyukája is. A család az ukrajnai háború miatt menekült el Nagydobronyból. Kárpátaljai magyarok, akik arra kényszerültek, hogy ideiglenesen nálunk keressenek menedéket. Anyukája egyike annak a több mint másfélszáz menekültnek, akik a háború óta Érden, a Topoly utcában találtak segítséget. Ő a három éves kislányával, várandósan, nagy pocakkal kényszerült elhagyni otthonát, hogy a gyerekeit biztonságban tudhassa. A gyerekek édesapját nem engedték át a határon, telefonon tartják a kapcsolatot, nagyon várja haza a családját Ukrajnában – írja közösségi oldalán Csőzik László polgármester, hozzátéve: a Szociális Gondozó Központ  munkatársai minden segítséget megadnak nekik, amit csak tudnak, csakúgy, mint minden menekültnek: szállást, meleg ételt, tisztálkodási lehetőséget, segítséget az ügyintézésben, sok jó szót és szeretetet.

„Ismételten nagyon köszönöm a munkájukat, és a fantasztikus érdieknek is, hogy természetbeni és pénzadományaikkal hozzájárulnak az érdi menekültellátáshoz” – hangsúlyozza Csőzik László, aki a hét elején virágcsokorral köszöntötte a boldog anyukát.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email