lehallgatocsl3_220329

Szemlét tartottak a megyei nyomozók a Polgármesteri Titkárságon

lehallgatocsl3_220329

Szemlét tartottak a megyei nyomozók a Polgármesteri Titkárságon

Ma délután széleskörű vizsgálatot, szemlét tartottak a megyei nyomozók az általános helyettesem irodájában korábban talált megfigyelőberendezés (kamera és mikrofon) ügyében a Polgármesteri Titkárságon - számol be róla közösségi oldalán Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A posztban arról is ír a polgármester, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben, átvizsgálták a Városháza összes érintett helyiségét. A megfigyelőberendezést már korábban lefoglalták bizonyítékként a rendőrök, amelyet igazságügyi szakértői vizsgálatra továbbítottak.

Miután többen kérdezték tőle, miként találtak rá a megfigyelőberendezésre (kamerára és mikrofonra) az érdi polgármesteri titkárságon, erre is választ ad.

„A történet mondhatni banális: a múlt héten egyszerre két spotlámpa égett ki ebben az irodában. Ezeknek a szobáknak álmennyezete van, amibe 20-23 ilyen spotlámpa van beszerelve, ritka, hogy egyszerre égjenek ki. De még csak nem is ez keltette fel a gyanúnkat, hanem inkább az, hogy az egyik égő nem égett ki teljesen, a körömnyi kis LED-égők egy része továbbra is világított a lámpatestben, ami igencsak furcsa. Mi több: a kiégett kis LED-ek egy alakzatot formáltak. Ráadásul már korábban feltűnt, hogy ez a lámpatest más, gyengébb fényt árasztott eredetileg is mint a többi”- magyarázza Csőzik László

Mint írja, miután 2019 óta több település hivatalában találtak poloskát, az ellenzéki polgármesterek egymás közt pedig gyakran mondogatják: tartanak attól, hogy megfigyelik őket – nem beszélve a Pegasus-botrányról –, a kiégett izzók vizsgálatára felkértek egy biztonsági szakembert. Ő bontotta ki az izzót és találta meg a kamerát, ő készítette az első fotókat is. Majd megkerestek egy másik szakembert, aki szintén megállapította, hogy a kamerához tartozott mikrofon is, az íróasztal felett elhelyezett megfigyelőberendezés képes volt venni az irodában zajló beszélgetéseket, egyeztetéseket. Vagy akár a jelszavakat, amit a számítógép billentyűzetén gépeltek be.

Csőzik azt is megemlíti, hogy a szakemberek szerint ez nem magas színvonalú berendezés és nem mai darab, viszont profik helyezték el, a beépítés módja a lámpatestbe profik munkájára utal.

„Nyilatkozataimban azt sem zártam ki, hogy ez már az előző, fideszes városvezetés idején is működött, s lehet, hogy a felszerelése az akkori belső harcokkal van összefüggésben. De ha ez a verzió igaz, valószínűleg úgy voltak vele, ha már felszerelték, 2019 után is itt hagyták, hiszen a fókusz átkerült ránk, merthogy nekiálltunk a piszkos ügyeiket felderíteni. Tudni akarták, mit tudunk.”

Az újságírók kérdéseire válaszolva tegnap elmondtam: bár úgy élem az életem, hogy akár webkamerát is rám lehetne aggatni, nincs takargatnivalóm, azért dermesztő érzés, hogy valakik törvénytelenül, titkos eszközökkel megfigyelhettek -zárja a posztot a polgármester.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email