erd_kezi_220322_2

Női kézi: összejön-e a bravúr Dunaújvárosban az ÉRD-nek?

erd_kezi_220322_2

Női kézi: összejön-e a bravúr Dunaújvárosban az ÉRD-nek?

Március 26-án, szombaton 17 órától a Dunaújvárosi KKA vendégeként lép pályára a K&H női kézilabda liga 19. fordulójában az ÉRD. A DKKA 7 győzelemmel és 11 vereséggel a 9., az ÉRD 4–15-ös mérleggel a 12. helyen áll a tabellán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Újabb fontos és akár nyerhető mérkőzés vár az ÉRD női kézilabdázóira a K&H női kézilabda liga 19. fordulójában, de a bravúrhoz a vendégeknek végig koncentráltan kell teljesíteniük.

Horváth Roland együttese ugyan hét közben 24 gólos vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC vendégeként, Kopecz Barbaráék az azt megelőző két meccsen nyújtott teljesítményre a Dunaújváros ellen is alapozhatnak, hiszen az Alba Fehérvártól idegenben, az MTK-tól pedig otthon kaptak ki két góllal az érdiek.

Ezzel szemben a Kohász valamivel jobb passzban van, hiszen legutóbbi hat mérkőzéséből hármat is megnyert, de a Szombathely és a Budaörs elleni bajnokik és a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-siker mellett a Mosonmagyaróvártól csak egy góllal kaptak ki Szalai Babették, akik viszont Vácott és a Ferencvárostól is vereséget szenvedtek idegenben.

Ennek ellenére a Dunaújvárost nem igazán fenyegeti a kiesés réme, hiszen eddigi tizennyolc mérkőzéséből hetet nyert meg és egy újabb győzelemmel pontszámban befogná az őt megelőző MTK-t, miközben a Fehérvártól és a Budaörstől is elléphetne.

Az ÉRD viszont egy idegenbeli sikerrel bár továbbra is maradna a tabella tizenkettedik helyén, de két pontra csökkenthetné hátrányát a Győrben vendégeskedő Budaörssel és a jövő kedden az FTC-hez látogató Fehérvárral szemben.

Ehhez azonban Szabó Kittiéknek a mérkőzés elejétől kezdve feszes védekezésre és koncentrált támadójátékra van szükségük Dunaújvárosban. Pláne, hogy a DKKA remek egyéni teljesítményekkel is menetel, hiszen a csapat házi góllövőlistáját a sokadvirágzását élő Bulath Anita vezeti 97 góllal, de már Szalai Babett is 76, Farkas Johanna pedig 74 találatnál jár. Mögöttük pedig Borgyos Panna (48), Kazai Anita (39) és Saskia Weisheitel (34) is szépen termeli a gólokat.

Ezzel szemben az ÉRD-nél már Kopecz Barbara áll az élen a 16 meccsen lőtt 92 góljával, de már Szabó Kitti is 88-nál, Alexandra Vukajlovics pedig 79-nél jár és már Paróczy Sára is 65-ször vette be az ellenfelek kapuját.

A két csapat egyébként hosszú egymás elleni múltra tekint vissza, hiszen ez lesz a felek 31. összecsapása, melyek közül a Kohász kilencet, az ÉRD tizenhetet nyert meg egy döntetlen mellett, míg háromszor hétméterespárbajban diadalmaskodtak a Pest megyeiek. Dunaújvárosban is jól megy az ÉRD-nek, hiszen két hosszabbításos siker mellett nyolcszor nyert, egyszer döntetlent játszott és négyszer kapott ki.

A március 26-án, szombaton 17 órakor kezdődő Dunaújvárosi KKA–ÉRD mérkőzést Nagy Ferenc és Túróczy József vezetik.

K&H női kézilabda liga, 19. forduló
03.26., 17.00: 
Dunaújvárosi KKA–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email