klein_david_drazse_EU

Személyes találkozás az érdi hegymászóval

klein_david_drazse_EU

Személyes találkozás az érdi hegymászóval

Klein Dávid, A Gasherbrum II. első magyar megmászása címmel tart előadást március 26-án, szombaton 18 órától a Parkvárosi Közösségi Házban. Az előadást megelőzően az Érd FM 101.3 reggeli műsorában, a Bundáskenyérben beszélgettünk az előadásról, mindennapokról, valamint arról, hogy most mire készül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kollár Lajos vezetésével egy népes magyar expedíció vágott neki 2003-ban, hogy oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül – első magyar expedícióként – elérje a pakisztáni Karakorum-hegység Gasherbrum II 8035 méteres csúcsát. A csapat tagja volt Klein Dávid, aki szombaton erről a kalandjáról mesél Parkvárosban. A 8080 méteres Hidden Peak és a 8035 méteres Gasherbrum II a világ 11. és 13. legmagasabb csúcsa.

Az előadásra 1200 FT-os áron válthatók meg a jegyek, online az alábbi linken:
https://szepesmk.jegyx1.hu/esemeny/2505/klein-david/

Hallgassa meg interjúnkat!

Klein Dávid 1975-ben született és 13 évesen ismerkedett meg a hegymászással. Egy évvel később alapfokú sziklamászó vizsgát tett. 1998-ig hazai hegymászó iskoláinkban, az Egyesült Államokban, a Magas Tátrában mászik, közben elvégezve a tátrai nyári és téli tanfolyamokat. Magashegyi expedíciós hegymászó karrierjét 1998-ban kezdte el. A ma élő magyar hegymászók közül Klein Dávid mászta meg a legtöbb 8000 méter feletti csúcsot oxigénpalack nélkül.

kiemelt kép: Draskovics Ádám/Érdi Újság, archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email