kos_2300625

Megrázó részletek derültek ki az érdi iskolánál történt tragédiáról

kos_2300625

Megrázó részletek derültek ki az érdi iskolánál történt tragédiáról

Ítéletet mondott a bíróság annak a vállalkozónak az ügyében, akinek hanyagsága miatt, 2021 januárjában meghalt egy építőmunkás egy érdi iskola építkezésén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vállalkozó, aki az építkezést koordinálta, nem biztosította a megfelelő körülményeket, és védőeszközöket, így a munkások nem voltak biztosítva a magasban, és nem volt rajtuk sisak sem. Így fordulhatott elő az, hogy az építkezésen, amikor elbontani készültek az állványokat, a magasban egy munkás megbotlott, és kiejtette a kezéből a 12 kilós vascsövet.

A vállalkozót halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt elítélte az Érdi Járásbíróság, ám megúszta felfüggesztett, 1 éves fogházbüntetéssel. 3 év próbaidőre bocsájtották. Emellett 1 évre eltiltották a cégvezetéstől, és 500 ezer forint pénzbüntetést is fizetni kell – közölte a Budapest Környéki Törvényszék. Mivel senki sem fellebbezett az ítélettel szemben, így az jogerős.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email