211114_erd_skc_1

Női kézi: Győrbe látogat az ÉRD

211114_erd_skc_1

Női kézi: Győrbe látogat az ÉRD

Az újonc Vasassal holtversenyben rekordbajnok Győri Audi ETO KC vendégeként lép pályára a K&H női kézilabda liga 19. fordulójában, március 23-án, szerdán 18 órától az Audi Arénában az ÉRD.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az esélytelenek nyugalmával lép pályára az NB I-ben tizennyolc mérkőzés után hibátlan Győri Audi ETO KC vendégeként a kiesés elől menekülő ÉRD. A Rába-partiak nem csak a hazai pontvadászatban remekelnek, hiszen a Bajnokok Ligájában a B-csoportot megnyerve jutottak negyeddöntőbe, ahol a dán Odense és a francia Brest párharcának győztese lesz az ellenfelük.

Ambros Martín tanítványai bár ismét négymeccses győzelmi szériában vannak, februárban olyan történt a győriekkel, amire rég nem volt példa, hiszen a norvég Kristiansand vendégeként 30–29-es vereséget szenvedtek, ezzel 70 mérkőzés után először kaptak ki a BL-ben a rendes játékidőben.

A zöld-fehérek erejét mutatja, hogy a tizennyolc bajnokin 221-es gólkülönbséget építettek, azaz átlagosan valamivel több, mint tizenkét góllal verték ellenfeleiket. Ennek ellenére a házi góllövőlistát vezető Veronica Kristiansen a maga 54 góljával az ÉRD-nél csupán az ötödik helyen állna, de a Győrnél már nyolcan járnak legalább 40 gólnál és 11-en harmincon túl. Ebben a mutatóban az ÉRD-nek ugyancsak négy játékosa van, hiszen a 65 találatnál járó Paróczy Sára mögött az ötödik helyen a 28 gólos Fekete Bozsana áll.

A felek eddig 35 alkalommal találkoztak egymással, melyek közül három barátságos mérkőzésen, két Magyar Kupa-találkozón és harminc NB I-es meccsen mérték össze tudásukat a felek, melyek közül minden alkalommal a győriek kerültek ki győztesen.

A március 23-án, szerdán, 18 órakor kezdődő Győri Audi ETO KC–ÉRD mérkőzést Kui Gábor és Kui Tamás vezetik.

A mérkőzést a Győri Audi ETO KC YouTube csatornáján élőben közvetítik!

K&H női kézilabda liga, 19. forduló
03.23., 18.00: 
Győri Audi ETO KC–ÉRD

kiemelt kép: Domonkos Bálint/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email