ukransziv

Ennyi ukrajnai menekült van most Érden

ukransziv

Ennyi ukrajnai menekült van most Érden

A Szociális Gondozó Központ Topoly utcai intézményében jelenleg 55, az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezetnél pedig tizenhét ukrajnai menekültet látnak el, de a segítségre folyamatosan szükség van.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője lapunk érdeklődésére ismertette, a Topoly utcában jelenleg 55 ukrajnai menekültet látnak el és az előzetes jelzés szerint március 23-án újabb tíz menekültet fogadnak.

A szakmai vezető lapunkkal közölte azt is, a menekülteknek jelenleg elsősorban uzsonnára vagy reggelirevalóra lenne leginkább szüksége, ezért a Topoly utcai létesítménybe ezúttal felvágottakat, tejet és tejtermékeket várnak.

Fórizs Gyula Zsolt, az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet lelkipásztora az ÉrdMost.hu-val azt közölte a gyülekezet három helyszínen jelenleg tizenhét menekültet lát el és jelen állás szerint negyven szabad helyük van, de ez a jelentkezők függvényében akár percről percre változhat.

A lelkipásztor ismertette, a gyülekezet létrehozott egy, az ukrajnai menekülteket segítő csoportot a legnagyobb közösségi oldalon, ahol folyamatosan beszámolnak róla, mire van szüksége a menekülteknek, ezért Fórizs Gyula Zsolt azt kéri, aki segíteni szeretne, lépjen be a csoportba, mert ott naprakész információkat kaphat arról, mire van leginkább igény.

A csoportba ide kattintva tud csatlakozni!

Fórizs Gyula Zsolt a segítségek közül kiemelte, jelenleg fuvarszervező önkéntest keresnek, aki koordinálja az aktuális fuvarokat. Hozzátette, ha találnának ilyen embert, akkor minden területnek lenne felelőse, így a munkaszervezés is sokkal zökkenőmentesebb lenne.

Megjegyezte, ágyneműhúzásra és takarításra is várnak önkénteseket, illetve olyan kifőzdék és éttermek jelentkezését is várják, akik ételt készítenek és ajánlanak fel a menekülteknek, mert a mostani önkéntesek nem tudják megoldani, hogy adott esetben harminc emberre főzzenek.

A lelkipásztor kitért arra is, a gyülekezetnek útravaló csomagok összeállításához száraz élelmiszerekre és könnyen bontható, fogyasztható ételekre folyamatosan szüksége van, emellett üdítőket és ásványvizet is szívesen fogadnak, hiszen számos menekült amikor továbbáll, hosszú útra készül.

A gyülekezet nem csak Érden segít, hanem Kárpátalján is, hiszen március 24-én egy tizenkét köbméteres teherautó visz szállítmányt az Ukrajnában élő magyaroknak.

A lelkipásztor beszámolt arról is, hogy eddig harminc főben maximalizálták a menekültek számát, mert csak egy fürdőszoba állt rendelkezésre, de ezt egy hat zuhanyfülkéből álló konténer bérlésével oldották meg, így további negyven főt tudnak fogadni, de egy másik, wc-vel és kézmosóval rendelkező konténert is bérelniük kell, amelynek beszerzése már folyamatban van.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email