ukransziv

Ennyi ukrajnai menekült van most Érden

ukransziv

Ennyi ukrajnai menekült van most Érden

A Szociális Gondozó Központ Topoly utcai intézményében jelenleg 55, az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezetnél pedig tizenhét ukrajnai menekültet látnak el, de a segítségre folyamatosan szükség van.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője lapunk érdeklődésére ismertette, a Topoly utcában jelenleg 55 ukrajnai menekültet látnak el és az előzetes jelzés szerint március 23-án újabb tíz menekültet fogadnak.

A szakmai vezető lapunkkal közölte azt is, a menekülteknek jelenleg elsősorban uzsonnára vagy reggelirevalóra lenne leginkább szüksége, ezért a Topoly utcai létesítménybe ezúttal felvágottakat, tejet és tejtermékeket várnak.

Fórizs Gyula Zsolt, az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet lelkipásztora az ÉrdMost.hu-val azt közölte a gyülekezet három helyszínen jelenleg tizenhét menekültet lát el és jelen állás szerint negyven szabad helyük van, de ez a jelentkezők függvényében akár percről percre változhat.

A lelkipásztor ismertette, a gyülekezet létrehozott egy, az ukrajnai menekülteket segítő csoportot a legnagyobb közösségi oldalon, ahol folyamatosan beszámolnak róla, mire van szüksége a menekülteknek, ezért Fórizs Gyula Zsolt azt kéri, aki segíteni szeretne, lépjen be a csoportba, mert ott naprakész információkat kaphat arról, mire van leginkább igény.

A csoportba ide kattintva tud csatlakozni!

Fórizs Gyula Zsolt a segítségek közül kiemelte, jelenleg fuvarszervező önkéntest keresnek, aki koordinálja az aktuális fuvarokat. Hozzátette, ha találnának ilyen embert, akkor minden területnek lenne felelőse, így a munkaszervezés is sokkal zökkenőmentesebb lenne.

Megjegyezte, ágyneműhúzásra és takarításra is várnak önkénteseket, illetve olyan kifőzdék és éttermek jelentkezését is várják, akik ételt készítenek és ajánlanak fel a menekülteknek, mert a mostani önkéntesek nem tudják megoldani, hogy adott esetben harminc emberre főzzenek.

A lelkipásztor kitért arra is, a gyülekezetnek útravaló csomagok összeállításához száraz élelmiszerekre és könnyen bontható, fogyasztható ételekre folyamatosan szüksége van, emellett üdítőket és ásványvizet is szívesen fogadnak, hiszen számos menekült amikor továbbáll, hosszú útra készül.

A gyülekezet nem csak Érden segít, hanem Kárpátalján is, hiszen március 24-én egy tizenkét köbméteres teherautó visz szállítmányt az Ukrajnában élő magyaroknak.

A lelkipásztor beszámolt arról is, hogy eddig harminc főben maximalizálták a menekültek számát, mert csak egy fürdőszoba állt rendelkezésre, de ezt egy hat zuhanyfülkéből álló konténer bérlésével oldották meg, így további negyven főt tudnak fogadni, de egy másik, wc-vel és kézmosóval rendelkező konténert is bérelniük kell, amelynek beszerzése már folyamatban van.

További cikkeink

További cikkeink

Érd MJV Polgármesteri Hivatala Adóigazgatási Főosztály pályázatot hirdet Közszolgálati jogviszony (Kttv.) keretében adóügyi ügyintéző

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email