kaposzta_fesztival

Hétvégén Töltött Káposzta Fesztivál lesz Simonpusztán

Jótékonysági céllal rendezik meg Magyarország első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválját, amelyen a gasztronómiai programok mellett koncertekkel, színházi előadásokkal, kézművesvásárral és lovasbemutatókkal is várják az érdeklődőket március 25-27. között Simonpusztán.
A szervezők közleménye szerint az Érd mellett található Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban szervezett fesztiválon mindenki megmutathatja főzőtudományát és részt vehet a főzőversenyen is, amelyre magánszemélyek, cégek és éttermek jelentkezését egyaránt várják. A fesztiválon megválasztják az Év Töltött Káposztáját, napközben pedig sétalovaglás, íjászat, istállólátogatás és állatsimogató is várja az érdeklődőket.

Azt írták, a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a magyarországi Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve felajánlják adományként rászoruló alapítványoknak. István Gábor, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ vezetője a közleményben kiemelte, szeretnének példát mutatni, és felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos a közösség ereje a rászorulók és szervezetek támogatásában.

“Szeretnénk, ha nem csak határon innen, de határon túlról is érkeznének versenyzők, honfitársak, hogy közösen mérettessük meg nagymamáink vagy éppen egy jóbarátunk receptjét” – tette hozzá István Gábor.

A versenyen való részvétel korlátozott férőhelyes. Bővebb információk az ingyenes programról a www.nemzetkozitoltottkaposztafesztival.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben.
A töltött káposzta mindannyiunk kedvence, a magyar konyha nagy klasszikusa. Itt az idő megmutatni ország-világnak milliónyi elkészítési módszerét Magyarország új gasztrofesztiválján, a Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon! Mindezt gyönyörű helyszínen, jó társaságban, szuper programokkal!

 

 A program:

Főzőverseny:

magánszemélyek, cégek és éttermek jelentkezését egyaránt várjuk! A nevezési díjakból befolyt teljes összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve felajánljuk adományként, rászoruló alapítványoknak.
nevezés: http://ntkf.hu

22.03.25 Péntek
* Margaret Island
* Bon-Bon és Mészáros Tamás előadása
* Széchenyi Produkció

22.03.26 Szombat
* Király Viktor
* Sub Bass Monster
* Dj Dominique Fergeteg Party, Zoltán
Erikával és vendégeivel
* Szőke András

22.03.27 Vasárnap
*Hahota Gyermekszínház
*Alma Együttes
*Pillangó Táncház
* Magyar Történelmi Színház

forrás: Facebook, MTI

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email