22_03_29_erdmost_nincskep

Videojáték-találkozón ellenőriztek a NAV munkatársai

22_03_29_erdmost_nincskep

Videojáték-találkozón ellenőriztek a NAV munkatársai

Videojáték-találkozón ellenőriztek a NAV Pest megyei munkatársai, akik a jegyek vásárlása után és az ajándékboltban sem kaptak számlát. A szervező cég a bírság mellett 8 millió forintot fizetett – hívta fel a figyelmet közleményében az Adó- és Vámhivatal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egy videojáték-találkozón ellenőriztek, ahol a revizorok a jegyek vásárlása után és az ajándékboltban sem kaptak számlát.

A szervező cég később önellenőrzést nyújtott be, ezért – a bírság mellett – további 8 millió forintot fizetett a költségvetésbe.

A digitalizáció fejlődésével a fiatalok játéktere is fokozatosan teret nyer a virtuális térben. Egyes játékok rendkívül népszerűek, akarva-akaratlanul is vonzzák az érdeklődőket. Ezt használják ki néhányan azzal, hogy az ismert videojátékokhoz saját tippjeiket is megosztják a fiatalkorú közönséggel. A gyerekek gyorsan rajongóvá válnak, így növelve a játékos vloggerek követőik számát. Az online térben népszerű influenszerek részvételével – akik a reklámbevételek mellett így is jövedelemhez jutnak – egyre több közönségtalálkozót szerveznek, ahol lehetőség van ajándéktárgyakat is vásárolni.

Pest megyei ellenőrök egy ilyen eseményre látogattak el. A revizorok sem a jegyek vásárlása után, sem pedig az ajándékboltban nem kaptak számlát. Az intézkedés még preventív célját is elérte, ugyanis a szervező cég később önellenőrzést nyújtott be, és még 8 millió forintot fizetett be az államkasszába.

A NAV feladata, hogy védje a tisztességesen működő vállalkozásokat, ezért az adóellenőrök korábban szokatlan helyzetekben is megjelennek és új módszereket alkalmaznak a jogkövetés biztosítására, ezért a jövőben is lehet hasonló ellenőrzésekre számítani. A következményeket az adózók úgy tudják elkerülni, ha az adójogszabályokat és az előírásokat önként betartják.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email