szemet_beszterceter_220316

Nagy mennyiségű szeméttől szabadították meg a várost

szemet_beszterceter_220316

Nagy mennyiségű szeméttől szabadították meg a várost

„A tisztaság második egészség – szemléletformáló projekt 2022” program részeként jelentős mennyiségű illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze Érden, a Beszterce téren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

fotó: Endresz Dóra

Az Összefogás Egyesület úttörő hulladékgazdálkodási projektet hirdetett az érdi roma lakosság körében, akikkel közösen kívánják megtisztítani Érdet a szeméttől. A résztvevők a hulladékgyűjtéshez szükséges eszközöket, kesztyűket, láthatósági mellényeket, valamint egy képzési kiadványt is kaptak, amiben részletesen leírják, hogyan és miként válogassák a hulladékot, hogyan gyűjtsenek szelektíven, de arra vonatkozóan is összegyűjtötték a leghasznosabb információkat, hogy Érden, hogyan és miként használható a hulladékudvar és hogy a lakosság részére milyen szelektív gyűjtőedények igényelhetők.

Az érzékenyítő és szemléletformáló rendezvény célterülete a Zólyomi utca, Késmárki utca, Liptói utca, a Búvár utca, a Kornélia utca és a Kerülő út, hiszen ezekben az utcákban 194 roma család él és ez mintegy 161 ingatlant érint.

fotó: Endresz Dóra

Aradszki András országgyűlési képviselő az Érd Tv-nek hangsúlyozta, jó látni, hogy a szemét nem került ki a természetbe. A képviselő becslése szerint legalább száz köbméternyi hulladék gyűlt össze a Beszterce téren, ahonnan a hulladéklerakóba kerül.

„Példaértékű a helyi romák összefogása ebben az akcióban, mert megértették azt a feladatot, hogy saját portájukon, környezetükben rendet kell rakni és remélhetőleg, ha már megtisztították, így is marad”

– húzta alá Aradszki András.

További cikkeink

További cikkeink

Érd MJV Polgármesteri Hivatala Humán-szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet Közszolgálati jogviszony

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email