22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: ezüst- és bronzérem Bükfürdőről

22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: ezüst- és bronzérem Bükfürdőről

Remekeltek az érdi központú regionális vívóklub, a Danubius RSC párbajtőrözői a hétvégén Bükfürdőn rendezett Olimpici Grand Prix-n. A törpici, a gyermek, az újonc és serdülő korosztályok számára rendezett viadalon Nogula Mór ezüst-, Gaál Zétény bronzérmet szerzett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Danubius RSC-ből a törpici korosztályban két lány és három fiú lépett pástra. A lányoknál Pásztor Emília kilenc mérkőzéséből hatot megnyerve lett tizenegyedik, míg Kaszás Lili öt-öt győzelemmel és vereséggel lett tizenötödik a 34 fős mezőnyben.

A fiúknál Gaál Zétény, Klicsu András Márton és Balogh Dominik Zsolt volt érdekelt. Klicsu András ugyan csoportjából 5-2-es mérleggel jutott főtáblára, de ott hiába győzte le előbb óbudai, majd MTK-s ellenfelét, a negyeddöntőben kikapott a későbbi győztes ugyancsak MTK-s Tímár Pétertől és lett ötödik. Bár Gaál Zétény a csoportküzdelmeket csak három győzelemmel és négy vereséggel teljesítette, a főtáblán három kört is mnet, miután tapolcai, óbudai és pécsi riválisait múlta felül, hogy aztán az elődöntőben ő is éppen Tímár Péter ellen búcsúzzon és végezzen a harmadik helyen. Balogh Dominik Zsolt a 22. helyen zárt a 32 fős mezőnyben.

A gyermek korosztályban két érdi indult. Nogula Mór minden meccsét megnyerte csoportjában, míg Pásztor Patrik 4-2-es győzelmi aránnyal végzett. Az egyenes kieséses szakaszban Pásztor a 64 között az Avengarde SE vívóját verte, majd a 32 között Nogula Ludovika SE-s, Pásztor pedig MTK-s ellenfelét múlta felül. A nyolcaddöntőben viszont épp egymással találkoztak, amely után Nogula ment tovább, hogy aztán az elődöntőben Balaton VK-s riválisát is legyőzze. A fináléban azonban kikapott az Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözőjétől, Petrovszki Árontól, így ezüstérmes lett, míg Pásztor Patrik a nyolcadik helyen zárt.

Nogula elindult az eggyel idősebbek, az újoncok között is, ahol a 65 induló közül a 33. helyet szerezte meg.

A serdülőknél a Danubius két férfi versenyzője ragadott párbajtőrt. Kukla Balázs hibátlan csoportkör után a főtáblán MTK-s és honvédos ellenfeleit is legyőzte, de a legjobb tizenhat között tapolcai riválisa búcsúztatta, így a kilencedik helyet szerezte meg, míg Jónás Balázs 41. helyen zárt.

A Danubius RSC eredményei az Olimpici Nagydíjról, Bükfürdő
törpici
lányok (34 induló): 
11. Pásztor Emília, 15. Kaszás Lili
fiúk (32): 3. Gaál Zétény, 5. Klicsu András Márton, 22. Balogh Dominik Zsolt
gyermek
fiúk (56):
 2. Nogula Mór, 8. Pásztor Patrik
újonc
fiúk (65):
 33. Nogula Mór
serdülő
fiúk (75):
 9. Kukla Balázs, 41. Jónás Balázs

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email