22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Fehérváron vív rangadót az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Fehérváron vív rangadót az ÉRD

Március 11-én, pénteken 18 órától a K&H női kézilabda liga 17. fordulójában az Alba Fehérvár KC vendégeként vív a bajnokság végeredménye szempontjából is kulcsfontosságú rangadót az ÉRD a Köfém Sportcsarnokban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két, a kiesés elől menekülő, a középmezőnyre kapaszkodni kívánó együttes csap össze március 11-én, pénteken 18 órától a Köfém Sportcsarnokban, hiszen a tabella tizedik helyén álló Alba Fehérvár KC a tizenkettedik helyezett ÉRD-et látja vendégül.

A fehérváriak az idényt Boris Dvorsek irányításával kezdték meg, akivel a Kisvárdát és a Szombathelyet legyőzték, az MTK vendégeként, illetve hazai pályán a Budaörs ellen pedig döntetlent játszottak. A Siófok elleni 30–26-os vereség után azonban Dvorsek helyét elődje, Józsa Krisztián vette át, akinek irányításával az FKC rögtön három góllal le is győzte a Mosonmagyaróvárt, legutóbb pedig a Vasast múlták felül Töpfner Alexandráék.

Az ÉRD-től bár a szezon során eddig elmaradt a bravúr, Horváth Roland együttese azonban azokat a mérkőzéseket kivétel nélkül megnyerte, amikor hasonló erőt képviselő riválissal találkozott. Kopecz Barbaráék ugyanis korábban hazai környezetben épp a Fehérvár ellen szerezték meg idei első győzelmüket, majd a Vasast és a Budaörsöt idegenben, a Szombathelyet otthon győzték le.

A Fehérvár így négy győzelemmel, két döntetlennel és kilenc vereséggel, tíz pontot gyűjtve áll a tabella tizedik helyén, míg az érdiek négy siker mellett tizenkétszer kaptak ki, így nyolc ponttal a tizenkettedik helyet foglalják el. Azaz egy vendégsiker esetén az ÉRD biztosan megelőzné a fehérváriakat a tabellán, hiszen az egymás elleni mérleg Paróczy Sáráék felé billenne, de akár további helyet is előreléphetnek Fekete Bozsanáék, hiszen szombaton a Budaörs a Siófokot látja vendégül.

A két csapatnak a pénteki lesz a tizenkettedik egymás elleni mérkőzése, amióta Alba Fehérvár néven működik a Fejér megyei klub. Az eddig lejátszott tíz bajnoki és egy barátságos mérkőzésen az ÉRD nyolcszor, a Fehérvár háromszor – ebből egyszer a felkészülési találkozón – örülhetett, ráadásul az érdiek nem panaszkodhatnak székesfehérvári teljesítményükre sem, hiszen legutóbbi öt fehérvári meccsükből hármat nyertek meg.

Horváth Rolandéknak azonban kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a fehérvári házi góllövőlistát 53 góllal vezető Töpfner Alexandrára, illetve a nála egy góllal kevesebbet szerző exérdi átlövőre, Triscsuk Krisztinára is, aki nemrég bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul. De a Fehérvárnál már Mana Ohyama is 49-szer, Besszer Borbála pedig 43-szor volt eredményes.

Az ÉRD-nél továbbra is az a Szabó Kitti vezet 74 találattal, aki sem az FTC, sem a Mosonmagyaróvár ellen nem volt százszázalékos, de öt gólra zárkózott fel rá a 69-szer eredményes Kopecz Barbara, míg a dobogó legalsó fokán Alexandra Vukajlovics áll 65 góllal, míg Paróczy Sára 59 találatával visszacsúszott a negyedik helyre.

A március 11-én, 18 órakor kezdődő Alba Fehérvár KC–ÉRD mérkőzést Bócz László és Wiedemann Viktor vezetik!

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
03.11., 18.00: Alba Fehérvár KC–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email