22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Szigetvári József

Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át Kásler Miklós, emberi erőforrások miniszterétől és Vitályos Esztertől, az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkártól Szigetvári József, a Forrás Néptáncegyüttes alapítója és vezetője.

Március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban adta át a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Érdemes Művész, Kiváló Művész, valamint Babérkoszorú kitüntetéseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Vitályos Eszter, az Emmi európai fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Az eseményen jelen volt Szigetvári József is, a százhalombattai Barátság Kulturális Központ igazgatója, a Magyarok Öröksége Alapítvány, valamint a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes alapítója és vezetője is, aki a Kárpát-medence népművészeti kincseinek megőrzését és továbbadását szolgáló, széles körű kultúraszervezői tevékenysége elismeréseként vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Szigetvári József még 1984. október elsején, Érden, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, közel hatvan gimnazista társával hozott létre néptáncszakkört, amely az évtizedek során nemzetközi hírű együttessé nőtte ki magát.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email