ilkagaborfestinalente_220309

Festina lente

ilkagaborfestinalente_220309

Festina lente

Azaz: lassan járj, tovább érsz! Ezzel a címmel nyílik kiállítás Ilka Gábor szobrászművész alkotásaiból március 27-én, 15 órakor a Szepes Gyula Művelődési Központban. Ilka Gábor különleges technikával készített, apró szobrait nem először csodálhatja meg az érdi közönség.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ilka Gábor több mint negyedszázada készíti minifiguráit, pár esztendeje munkásságát Érdi Művészeti Díjjal jutalmazta a város, miniatűr szobrai bekerültek az Érdi Települési Értéktárba is.. Apró figuráit speciális technikával, különböző minőségű viaszból készíti: forrasztópákával cseppenként alakítja ki az alapfigurát, utána formálja a mozdulatot. Több szobra magántulajdonban van belföldön és külföldön, alkotásaival számos kiállításon találkozhatott már a közönség.

A március 27-ei kiállításmegnyitón köszöntőt mond Fazekas Levente kiállításszervező, az eseményt Feledy Balázs művészeti író nyitja meg. A megnyitón közreműködnek az Érdi Csengettyűsök, Rozbora Ádám vezetésével, és a Vivo Brass Quintett.

A kiállítás március 27. – április 29. között tekinthető meg, keddtől péntekig reggel 8 és este 8 óra között, szombaton és vasárnap pedig az adott rendezvényektől függően.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email