paintkep2

Festékpatronnal lőttek a járókelőkre

paintkep2

Festékpatronnal lőttek a járókelőkre

12 órán belül azonosították az érdi rendőrök azokat a fiatalokat, akik poénból utcán sétálókra lőttek paintball puskával. Egy pár kért rendőri segítséget, miután 2022. március 4-én délután Érden, a Diósdi úton egy arra haladó autóból valaki rájuk lőtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A festékpatron a fiatalember hátizsákját, valamint barátnője karját találta el, utóbbi könnyű sérülést szenvedett. Az érdi nyomozók minden lehetséges módon igyekeztek minél hamarabb azonosítani a tettes(eke)t, minden rendelkezésükre álló felületen és adatbázisban kutattak utána/utánuk. Az eredmény 12 órán belül megjött, négy fiatalra szűkítették az elkövetői kört. A paintball puskát és a hozzá tartozó patronokat lefoglalták, másnap pedig – ugyan egymástól eltérően, de – mindnyájan a kihallgató helyiségben vallottak az előző nap eseményeiről. A körvonalazódó eseménysor a felesleges idő eltöltésének dilemmájával kezdődött 2022. március 4-én.

Az unalom űzésére lőteres lövöldözés vetődött fel, ami később módosult. Maradt a kocsikázás és az egyikük paintball puskájának használata. A 16 éves fiú az anyósülésen ült festékpatronokkal betárazott fegyverével, majd menet közben találomra lőtt a meglátott gyalogosokra. Állítása szerint csak poénkodás és ijesztgetés volt a motiváció, egy péntek délutáni hecc. Elmondásuk szerint a város több pontján „ijesztgettek”, ám egyelőre csak a Diósdi úti történtek sértettjei értesítették a rendőrségnek. Az érdi rendőrök azt kérik, aki ilyet látott, tapasztalt, elszenvedett, jelentkezzen az Érdi Rendőrkapitányságon! A 16 éves fiú ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, három ismerősét egyelőre tanúként hallgatták ki.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.)

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email