sakk_2203072

Sakk: az éllovas elleni vereséget könnyedén sikerült javítani

sakk_2203072

Sakk: az éllovas elleni vereséget könnyedén sikerült javítani

Vereséget szenvedett az éllovas, nemzetközi mesterrel és mesterjelöltekkel kiálló Dunaharaszti MTK-val az Érdi VSE sakkcsapata a Pest Megyei Szupercsoportban, de a 7,5 - 2,5-es vereséget egy Veresegyház elleni idegenbeli, 9-1-es sikerrel feledtették az érdiek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A toronymagasan éllovas Dunaharasztit fogadta a Pest megyei Szupercsoportban az Érdi VSE, amely nem tudta megnehezíteni a listavezető dolgát, hiszen a DMTK nemzetközi mesterrel és mesterjelöltekkel kiállva 7,5 – 2,5-es győzelmet aratott, miután az érdiektől csak Pápai János, Gaál Zoltán és Fábián Péter tudott pontot szerezni.

Ezt követően viszont ahhoz a Veresegyházhoz látogattak az érdiek, melyet ősszel már egy ponttal legyőztek és ezúttal is hasonlóan kiélezett partikra volt kilátás.

Ez végül elmaradt, hiszen Horváth Péter, Holtság István és Gaál Zoltán is néhány óra küzdelem után feladásra késztette ellenfelét, majd nem sokkal később előbb Szilágyi Sámuel, majd az ifjúsági Fábián Péter is szép lépésekkel ért el újabb érdi győzelmeket. Ezt követően pedig Vendég Balázs sem fogadta el a döntetlent és győzelmével hatpontosra növelte az érdi előnyt.

A végjátékban pedig a harmadik táblán Jász Péternek, a hetediken pedig Fábián Gyulának nem sikerült döntésre jutnia riválisával, miközben Bereczki István is legyőzte ellenfelét.

Végezetül Sinka Csaba bár többször kapott ajánlatot a döntetlenre, nem fogadta el azt ellenfelétől és öt és fél órás küzdelemben meg is szerezte az egy pontot, így az Érdi VSE 9–1-re győzött Veresegyházon és továbbra is második helyen áll a tabellán a Dunaharaszti MTK mögött.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email