img_7395-001

Megszűnt számos járványügyi korlátozás

img_7395-001

Megszűnt számos járványügyi korlátozás

Ahogy a kormány korábban bejelentette, a járvány ötödik hullámának visszahúzódásával március 7-től, hétfőtől számos járványügyi korlátozást kivezet. Hétfőtől nem kell maszkot viselni a zárt terekben és megszűntek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március 7-től már nem kell maszkot hordani

  • a tömegközlekedési eszközökön,
  • az üzletekben, bevásárlóközpontokban,
  • postákon,
  • ügyfélszolgálatokon,
  • színházakban, mozikban,
  • múzeumokban és
  • sportrendezvényeken
  • továbbá a vendéglátó egységek alkalmazottainak sem kell maszkot viselniük.

Megszűntek a védettségi igazolványhoz kötött korlátozások és a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, ennek köszönhetően már nem kell védettségi igazolvány sport-, kulturális, zenés-táncos, vagy 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényre sem.

Feloldották a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is. A védettségi igazolvány kiállítására és érvényességre vonatkozó szabályok viszont nem változnak, hisz azok az uniós COVID igazolványra vonatkozó szabályozással összhangban kerültek kialakításra, az uniós országok pedig továbbra is maguk határozzák meg, hogy COVID igazolványhoz kötik-e az országba való belépést.

A Kormányzati Tájékoztató Központ ismertette ugyanakkor, hogy az oltást továbbra is bárki felveheti, hiszen a kórházi oltópontokon, a házi orvosoknál és a házi gyermekorvosoknál is felvehető a vakcina valamely adagja. A regisztrációs és időpontfoglaló honlapok folyamatosan rendelkezésre állnak és márciusban is minden héten lesznek oltási akciónapok.

Az oltás felvétele továbbra is elvárt az egészségügyi és a szociális dolgozóktól, valamint a honvédelemben, de a közigazgatás több területén feloldották a korábbi intézkedést.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email