Tiszta ügy a főtéren

Érzékenyítő rendezvény tartottak a Tiszta ügy kampány keretében Érd főterén. A jelenlévők a menstruációs szegénységről hallgathattak meg szakmai stand-up előadásokat, illetve beszélgetéseket. Jótékonysági sütivásár is volt, továbbá táncos flashmobbal készült a JP Dance Company.

Március 1-jén indult Érden a Tiszta ügy kampány, melyben az ún. menstruációs szegénységre próbálják felhívni a figyelmet. Ez azt jelenti, hogy vannak nők, akiknek nincs pénze intim higiéniai termékekre, így minden hónapban néhány napra kiszorulnak a társadalomból. Vasárnap értük tartottak nőnapot a város főterén.

A rendezvényen adományokat is vártak az érdeklődőktől, többek között erre jó lehetőséget biztosított a jótékonysági sütivásár is, de intim higiéniás eszközöket is gyűjöttek a helyszínen a szervezők.

A felcímkézett (“Tiszta ügy”) női higiéniai csomagok leadása márciusban a nap 24 órájában a következő helyszínen lehetséges:

  • Szociális Gondozó Központ (Érd, Topoly u. 2.)

A “Tiszta ügy” adománygyűjtő perselyek az alábbi helyszíneken találhatóak:

  • BAR Coffee (Érd, Felső u. 3.)
  • Legendás Diósdi Halsütő (Diósd, Balatoni út 8/a., Gyár utcai buszmegálló)
  • Aranyalma Zöldség-Gyümölcs (Érd, Bajcsy-Zsilinszky út. 35.)
  • Frei Kávézó (Érd, Iparos út 5. Interspar)
  • Doki Bisztro (Érd, Budai út 16.)

Kapcsolódó cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email