foldrajzimuzeum_200119

Ingyenesen látogatható a hétvégén a Magyar Földrajzi Múzeum

foldrajzimuzeum_200119

Ingyenesen látogatható a hétvégén a Magyar Földrajzi Múzeum

Ingyenesen látogatható az előttünk álló hétvégén a Magyar Földrajzi Múzeum állandó kiállítása. Azonban jó tudni, hogy nem csak márciusban, hanem minden hónap első hétvégéjén ingyen mehetünk be az érdi múzeumba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 Szerencsére a Magyar Földrajzi Múzeumba, ha még csak lassan is, lépésenként, de egyre inkább visszatér az élet”

– mondta az Érd FM 101.3-nak Fekete-Mácsai Anetta, a múzeum igazgató-helyettese, kitérve rá, már fogadnak iskolás csoportokat, a nyugdíjas kirándulók is egyre inkább visszatérnek, emellett pedig a múzeum is egyre több programot szervez.

Március 8-án Somfai István pedagógus tart előadást Holt nyelv-e a latin? címmel, majd a tavaly szeptemberben megnyílt, Dr. Sáska László életét bemutató Kelet-Afrika Csodavilágában című kiállításhoz kapcsolódóan egy három állomásból álló előadássorozatot szerveznek.

Március 22-én 17 órától Dr. Szilassi Péter a Szegedi Tudományegyetem docense tart előadást Etiópia geográfus szemmel címmel, majd április 26-án Dr. Lerner János rendező, operatőr Kelet-Afrika eltűnő vadvilágáról tart előadást, végezetül pedig 2022. szeptember 20-án Dr. Régi Tamás, a Néprajzi Múzeum kulturális antropológusa Sáska László néprajzi leírásának értékéről tart előadást.

Fekete-Mácsai Anetta ismertette azt is, nem csak tudományos előadásokat szerveznek. Idén április 1-re esik a Földrajz Éjszakája elnevezésű program, s a múzeum 18 órától várja a családokat, akik az Utazó című kalandjátékon vehetnek részt. Az igazgatóhelyettes ezzel kapcsolatban ismertette, a résztvevőknek különböző rejtvényeket kell megoldaniuk, miközben az állandó kiállításokat is megismerhetik.

A kalandjátékon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött, ezért az info@foldrajzimuzeum.hu címre várják a többfős csapatok jelentkezését.

Fekete-Mácsai Anetta beszámolt a Szepes Gyula Művelődési Központ által szervezett Idősek aktívan Érden programsorozat, a múzeumot érintő három eseményéről is. Március 22-én 13 órától Tények és tévhitek a Szent Mihály templomról címmel tart előadást Lehoczki Zsuzsa muzeológus, majd áprilisban Dr. Kubassek János, a múzeum igazgatója tart előadást Kőrösi Csoma Sándorról, májusban pedig egy játékos városnéző sétára várják az idősebb korosztályt.

Fekete-Mácsai Anetta kiemelte, az előttünk álló március 5-6-i hétvégén – de egyébként minden hónap első hétvégéjén – ingyenesen látogathatók a Magyar Földrajzi Múzeum állandó kiállításai.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email