foldrajzimuzeum_200119

Ingyenesen látogatható a hétvégén a Magyar Földrajzi Múzeum

Ingyenesen látogatható az előttünk álló hétvégén a Magyar Földrajzi Múzeum állandó kiállítása. Azonban jó tudni, hogy nem csak márciusban, hanem minden hónap első hétvégéjén ingyen mehetünk be az érdi múzeumba.

 Szerencsére a Magyar Földrajzi Múzeumba, ha még csak lassan is, lépésenként, de egyre inkább visszatér az élet”

– mondta az Érd FM 101.3-nak Fekete-Mácsai Anetta, a múzeum igazgató-helyettese, kitérve rá, már fogadnak iskolás csoportokat, a nyugdíjas kirándulók is egyre inkább visszatérnek, emellett pedig a múzeum is egyre több programot szervez.

Március 8-án Somfai István pedagógus tart előadást Holt nyelv-e a latin? címmel, majd a tavaly szeptemberben megnyílt, Dr. Sáska László életét bemutató Kelet-Afrika Csodavilágában című kiállításhoz kapcsolódóan egy három állomásból álló előadássorozatot szerveznek.

Március 22-én 17 órától Dr. Szilassi Péter a Szegedi Tudományegyetem docense tart előadást Etiópia geográfus szemmel címmel, majd április 26-án Dr. Lerner János rendező, operatőr Kelet-Afrika eltűnő vadvilágáról tart előadást, végezetül pedig 2022. szeptember 20-án Dr. Régi Tamás, a Néprajzi Múzeum kulturális antropológusa Sáska László néprajzi leírásának értékéről tart előadást.

Fekete-Mácsai Anetta ismertette azt is, nem csak tudományos előadásokat szerveznek. Idén április 1-re esik a Földrajz Éjszakája elnevezésű program, s a múzeum 18 órától várja a családokat, akik az Utazó című kalandjátékon vehetnek részt. Az igazgatóhelyettes ezzel kapcsolatban ismertette, a résztvevőknek különböző rejtvényeket kell megoldaniuk, miközben az állandó kiállításokat is megismerhetik.

A kalandjátékon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött, ezért az info@foldrajzimuzeum.hu címre várják a többfős csapatok jelentkezését.

Fekete-Mácsai Anetta beszámolt a Szepes Gyula Művelődési Központ által szervezett Idősek aktívan Érden programsorozat, a múzeumot érintő három eseményéről is. Március 22-én 13 órától Tények és tévhitek a Szent Mihály templomról címmel tart előadást Lehoczki Zsuzsa muzeológus, majd áprilisban Dr. Kubassek János, a múzeum igazgatója tart előadást Kőrösi Csoma Sándorról, májusban pedig egy játékos városnéző sétára várják az idősebb korosztályt.

Fekete-Mácsai Anetta kiemelte, az előttünk álló március 5-6-i hétvégén – de egyébként minden hónap első hétvégéjén – ingyenesen látogathatók a Magyar Földrajzi Múzeum állandó kiállításai.

További cikkeink

További cikkeink

A rekkenő hőség nemcsak az embert, hanem az állatokat is megviseli. Az állatvédők segélytelefonjain

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email