tolto

Elektromos autó töltő Százhalombattán

tolto

Elektromos autó töltő Százhalombattán

Az "okos város" program részeként töltőpontot adtak át a kulturális központ melletti parkolóban március 2-án. Az egy oszlopos, két autóbeállós ENSTO Chago Pro típusú, váltakozó áramú berendezés kiépítését az önkormányzat - az országban elsőként - saját forrásból finanszírozta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vezér Mihály polgármester reményét fejezte ki, hogy egyre több gyorstöltő létesülhet majd a városban, amelyek komfortosan szolgálják ki a növekvő igényeket. Mint mondta, nincs más út, minden közösségnek elemi érdeke, hogy a zöld jövő felé mozduljon el. A 3,8 millió forint értékű beruházás keretében a legmodernebb technikát építették ki, a berendezés applikációval és chipes ügyfélkulccsal is vezérelhető. A kezdeti akkumulátor állapottól függően, 40-90 perc alatt érhető el 80%-os töltöttségi szint. A környezetbarát mobilitás jegyében a polgárőrségnél és a közterület-felügyeletnél is elektromos autók állnak majd szolgálatba – tette hozzá a városvezető. Szólt arról is, hogy a további hasonló fejlesztéseknél is fontos szempont lesz a jó megközelíthetőség és a megfelelő kapacitású elektromos kábelkiépítettség megléte.

Nagy Balázs örömének és köszönetének adott hangot, hogy javaslatát egyhangúlag támogatta a képviselő-testület, és megalapozott előkészítés és tervezés után a műszaki iroda közreműködésével Százhalombatta is bekapcsolódhatott az elektromobilitásba. Kiemelte, hogy a szakszerű működtetésre és karbantartásra garanciát jelent, hogy az országban a töltőpontok 40%-át üzemeltető, a legnagyobb tapasztalattal rendelkező, 100%-os állami tulajdonú céggel kötöttek szerződést. Emlékeztetett arra, hogy a digitalizáció jegyében már korábban megjelentek a városban az okos padok, zöldrollerek, népszerű a helyi túra- és hírapplikáció, amely szolgáltatások szintén a 21. század igényeinek felelnek meg. A tervek szerint további ilyen irányú fejlesztések valósulnak meg Százhalombattán.

Balogh Szabolcs az MVM Mobiliti Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a beruházás során a legtöbb időt az elosztó hálózat kiépítése vett igénybe, illetve hátráltatta a megvalósítást a járvány okozta alkatrészhiány, azonban az áltagnál így is gyorsabban készült el az állomás. A cég applikációjába bekerült a battai töltő, amit az ország bármely pontjáról igénybe vehetnek az alkalmazást használó autósok. Magyarországon minden várakozást felülmúlóan bővül a zöldközlekedés, ami hozzájárul a fenntartható fejlődéshez.  A társaság a legnagyobb piaci szereplő, több mint 700 oszlopot üzemeltet az országban. Nagyon jó kapcsolatokat ápol az önkormányzatokkal, 140 településen 400-nál több állomással van jelen a cég. Folyamatosan monitorozzák és küldik a környezeti ártalom csökkenésére vonatozó adatokat. A károsanyag-kibocsájtás mellett fontos tényező, hogy a villanyautók jelentősen mérséklik a zajhatást – mondta el Balogh Szabolcs. Hangsúlyozta, hogy jól mutatja a százhalombattai városvezetés klímavédelem iránti elköteleződését, hogy egyedüliként az országban a város saját forrásból finanszírozta a beruházást. Az ügyvezető megköszönte a bizalmat a jövőbeli együttműködés reményében.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email