mav

A MÁV automatáknál BKK bérletek és időszakos jegyek is kaphatók

mav

A MÁV automatáknál BKK bérletek és időszakos jegyek is kaphatók

Már a MÁV-START automatáiból is megvásárolhatók a havi Budapest-bérletek, a 24 és a 72 órás, valamint a heti Budapest jegyek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több platformon és funkcióval áll az utasok rendelkezésére. A vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó MÁV app és az ELVIRA 2020 decembere óta átjárhatók, megtörtént a korábbi, esetenként duplikált felhasználói fiókok összevonása, egyetlen regisztráció mindkét felülethez alkalmas. Ezen közös regisztrációk száma már átlépte a jelentős, 1 milliós mérföldkövet. 2021-ben megkezdődött a rendszer kiterjesztése a Volánbuszra is, így az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti közlekedésről.

A budapesti díjtermékek értékesítése nagy előrelépés a fővárosba vonattal érkező utasok kiszolgálása szempontjából. Várhatóan 2022 nyarára az összes budapesti, valamint elővárosi állomáson és megállóhelyen – a folyamatos telepítésnek köszönhetően – 375 új automata fogja biztosítani az utasok gyors, kényelmes jegyvásárlását. A MÁV-START 135 készüléket már ki is helyezett a székesfehérvári, az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon és több megyeszékhelyen is. Az elővárosi utasok ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően bárhol egyszerre meg tudják venni a vasúti, a Volánbusz, a HÉV és mostantól már a budapesti bérletüket is. A fejlesztésnek köszönhetően, olyan megállóhelyeken is lehetőség lesz a BKK jegyek és bérletek megvásárlására, ahol korábban nem volt személypénztár, így ezen jegytípusok sem voltak megvásárolhatóak.

2021. június 30. óta minden automatán a MÁV-START által használt jegyértékesítési rendszer fut, amit a MÁV Szolgáltató Központ által fejlesztett rendszer jegykiadó automata IT háttere, szerverei és szakértői szolgálnak ki. A MÁV-START automatákból értékesített jegyek száma folyamatos növekedési tendenciát mutat, ami az újonnan üzembe helyezett berendezések számának növekedésével várhatóan felgyorsul. Tavaly már a jegyek közel 12 százalékát vették az utasok jegykiadó automatákból.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email