22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: ezüst- és bronzérem a diákbajnokságról

22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: ezüst- és bronzérem a diákbajnokságról

Hétvégén tizenhárom párbajtőrözővel vett részt a Budapesten immár tizedszer megtartott diákbajnokságon az érdi központú regionális vívóklub, a Danubius RSC, amelynek versenyzői közül Klicsu András ezüst-, Nogula Mór bronzérmet szerzett a viadalon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A X. Budapest és Környéke Párbajtőr Diákbajnokságon két kategóriában küzdöttek egymással a fiatal vívók, hiszen a B-kategóriában azok vettek részt, akiknek ez volt életük első versenye, míg az A-kategóriában a versenyengedéllyel rendelkezők léptek pástra.

A több korcsoportban zajló eseményen az érdi együttesből a legjobban a II. korcsoportos fiúknál induló Klicsu András szerepelt A-kategóriában, hiszen csoportjából hat győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább, majd erőnyerőként a tizenhat között az OVSE-s Kasza Dávidot, a negyeddöntőben a honvédos Mirkó Barnát, a legjobb négy között pedig a szintén honvédos Jécsi Dánielt is legyőzte, de a döntőben 10-9-re kikapott az MTK-s Timár Pétertől, így ezüstérmes lett.

A III. korcsoportos fiúk küzdelmében Nogula Mór csoportjában mind a négy meccsét megnyerve jutott főtáblára. Az egyenes kieséses szakaszban két BVSC-s riválist, a 32 között Simon Bencét, a 16 között pedig Bakondi Dománt győzte le, majd a negyeddöntőben a honvédos Békefi Lászlót is felülmúlta, de a döntőbe jutásért rendezett mérkőzésen kikapott a későbbi győztes, ugyancsak BVSC-s Makai Benjámintól. A harmadik helyért rendezett mérkőzésen azonban legyőzte a Pilisi SE vívóját, Botzheim Ádámot, így bronzérmet ünnepelhetett.

A Danubius RSC eredményei a X. Budapest és Környéke Párbajtőr Diákbajnokságon
I-II. kcs.
A-kategória
lányok (23): 
14. Pásztor Emília, 20. Kaszás Lili
fiúk (23): 2. Klicsu András, 12. Balogh Dominik, 20. Gaál Zétény
B-kategória
fiúk (22): 
11. Vukov Mátyás, 12. Wonke Gáspár Gergely, 13. Rimely Dénes
III. kcs.
A-kategória
fiúk (36): 
3. Nogula Mór
B-kategória
lányok (16): 
5. Tóth-Oborni Dorottya, 8. Hercegh Dóra
IV. kcs.
A-kategória
fiúk: 
7. Kukla Balázs
B-kategória
fiúk (21): 
17. Lotz Benedek

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email