klimavalsag

Klíma-semlegessé válhat Érd

Az Európai Bizottság a Horizont Európa program részeként útjára indította a „Klímasemleges és intelligens városok” missziót. Érd sikeresen pályázott és egyike lehet annak a hét magyar városnak, ami klíma-semlegessé válik.

2021. szeptember 29-én az Európai Bizottság a Horizont Európa program részeként útjára indította a „Klímasemleges és intelligens városok” missziót. Ennek a célkitűzése, hogy 2030-ra legalább 100 európai város váljon klíma-semlegessé, azaz alkalmazzon olyan technológiákat a városi üzemeltetési, gazdálkodási és fejlesztési struktúrái mentén, melyek gyakorlatilag nulla széndioxid kibocsátással terhelik a környezetüket.

A küldetés első megvalósítási szakaszában (2021-23) a Bizottság 359.3 millió EUR támogatást különített el a Horizont Európa programban, hogy e cél elérését támogassa.

Tetlák Örs alpolgármester vasárnap hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy közzétették azoknak a városoknak a listáját, akik sikeresen pályáztak és hozzájárultak a nyilvánossághoz az unió “100 klímasemleges és okos város 2030-ra” missziójában. A listában Érd is megtalálható.

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email