Foci: majdnem elherdálta kétgólos előnyét, de győzött az Érdi VSE

Remek első félidei játékának köszönhetően a félidőben már 2-0-ra vezetett a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójában. A fordulás után bár a vendégek hamar egyenlítettek, mégsem örülhettek, hiszen a hajrában az érdiek végül 3-2-re nyertek.

A súlyosabb sérültek, Borek Norbert, Fürjes Ádám és Németh Gábor Vince mellett ezúttal a házi góllövőlistát vezető Koós Gáborra, illetve két téli szerzeményre, Hunya Krisztiánra és Gajda Márkóra sem számíthatott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője a tabella utolsó előtti helyén álló Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni találkozón.

A mérkőzés fontos három pontról döntött, hiszen az érdiek egy győzelemmel felzárkózhattak volna a középmezőnyre, míg a Fejér megyeiek továbbra is menekülnének a kiesés elől.

A hiányzók ellenére aktívan kezdte a meccset a házigazda érdi együttes, amely Gera Dávid vezérletével az első percekben számos lehetőséget is kidolgozott, de ezeket még Czerula Dávid, a gárdonyi kapus még hárította. Aztán szűk fél óra után már ő is tehetetlen volt, amikor egy jobb oldalról középre tett labdát Szabó Richárd passzolt a hosszúba (1-0).

Az érdi előnyt pedig még a szünet előtt sikerült növelni, amikor egy jobboldali kiugratás után a saját nevelésű középpályás, Kertész Bence szerezte meg első találatát a felnőtt csapatban (2-0).

A fordulás után már valamelyest kezdeményezőbbé vált a gárdonyiak játéka és ennek köszönhetően az 54. percben a szépítés is összejött, amikor Tóth Tibor lesgyanús helyzetben pöckölt el Kertész Ferenc mellett az érdi kapuba (2-1). Sőt, a következő percekben előbb kapufáig is jutottak a vendégek, majd a 60. percben egy kiugratás után Mód Ádám emelésével egyenlítettek is (2-2).

Bár ez kissé megfogta az érdieket, akiknek a következő percekben kapkodóbbá vált a játéka, de tudtak válaszolni a gárdonyi egyenlítésre, hiszen a 82. percben egy baloldali Kürti Zsolt-beadás után a hosszúról Gera Dávid elé került a labda, aki közelről nem hibázva állította be az Érdi VSE 3-2-es sikerét.

„A három ponttal elégedett vagyok és helyenként az első félidőben mutatott játékkal is. Lehet okoskodni, hogy a kettő null a legrosszabb eredmény, de elfogadnám, ha minden meccsen kettő nullra vezetünk a szünetben. A második félidőben kijött, hogy sok olyan játékosunk van, akik sérülésből tértek vissza és vannak páran, akik még egyfélidős játékosok, úgyhogy azon dolgozunk, hogy ez az egy félidő minél tovább kitolódjon, mert ilyet senkinek nem engedhetünk meg magunknak, mint a második félidőben, mert ez nem vezet sehova”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Azt gondolom, az Érd egy kicsivel többet tett ezért a győzelemért, ha mindkét félidőt nézzük. Adtunk egy félidő előnyt az Érdnek, ez nagy hiba volt, hiszen a második félidőben másik arcát mutatta a csapat. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a srácok lélektana nem mutatja, hogy bárki ellen lehet esélyünk, én ezt próbálom motiválni bennük. Talán ez mutatkozott meg a második félidőben, szemben az elsővel, ahol lélektelen játékot mutattunk és hagytuk futballozni az ellenfelet”

– fogalmazott Schőn László, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb március 6-án, jövő vasárnap lép pályára, amikor az éllovas Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként játszik.

NB III, Nyugati csoport, 23. forduló
Érdi VSE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 3–2 (2–0)
Érd, 200 néző. V.: Iványi G. (Juhász L., Harsányi)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Csiszár, Petrezselyem – Révész, Kertész B., Pallagi, Gera D. (Molnár D., 90+1. p.) – Bartos (Kollega, 61. p.), Kürti
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gárdony: Czerula – Hajas, Bika, Németh A. Cs. (Oláh D., 90. p.), Klauz – Hidvégi (Emperger, 85. p.), Földesi – Mód, Kökény, Gere – Tóth T.
Vezetőedző: Schőn László
Gól: Szabó R. (29. perc), Kertész B. (42. p.), Gera D. (83. p.), ill. Tóth T. (55. p.), Mód (60. p.)

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email