Női kézi: Hadfi-parádé, de érdi vereség a Népligetben

Magabiztos 30-18-as győzelmet aratott a bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria az Elek Gyula Arénában az ÉRD ellen. A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában a fővárosiak bár a szünetben már kilenccel vezettek, az ÉRD a fordulás után remek védekezésével megnehezítette az FTC dolgát.

A zöld-fehérek többek között Julia Behnkére és Angela Malesteinre sem számíthattak az ÉRD ellen, míg a vendég narancs-feketéknél a házi góllövőlistát vezető Szabó Kitti nem volt bevethető.

A találkozó elején bár támadásban könnyebben szerzett gólokat a Fradi, de az Alexandra Vukajlovicstól és Kopecz Barbarától érkező érdi átlövéseket Janurik Kinga az első percekben nem tudta hárítani, így a vendégek 3-1-ről Sztankovics Réka gólja után 6-5-re fordítottak a 8. percben.

Négy perccel később mégis Horváth Roland kért időt, hiszen a hazaiak egy 4-0-s sorozattal visszavették a vezetést (9-6) és a pauza sem hozott áttörést az ÉRD játékában. Sőt, a támadásban elkövetett hibákból több lerohanásgóllal a félidő második felében jelentősen növelte előnyét a házigazda, amely a szünetre 20-11-es előnnyel vonulhatott.

A térfélcsere után a Fradi támadójátéka elsősorban Hadfi Gréta védéseinek köszönhetően kissé megakadt, de az ÉRD is csak egyszer vette be a fővárosiak kapuját Alexandra Vukajlovics révén a második félidő első öt percében. Ennek ellenére ismét Horváth Roland kért időt, amely után a Fradi új szerzeménye, az exgyőri Beatrice Edwige megszerezte első gólját új klubjában, majd Szöllősi-Zácsik átlövésével már tízzel vezettek a hazaiak (22-12) a 37. percben.

Bár Hadfi a folytatásban is parádézott, de ennek köszönhetően csak stagnált a különbség, hiszen támadásait a Fradihoz hasonlóan az ÉRD is nehezen váltotta gólra. A hajrá sem hozott változást és bár a vendégek a második félidőben csak tíz gólt kaptak az FTC-től, csak hetet szereztek, így végül 30-18-as vereséget szenvedtek.

“Tisztában voltunk vele, hogy nem kérdés az eredmény. Annyit kértem a lányoktól, védekezésben próbálják megnehezíteni az ellenfél dolgát, ez párszor sikerült, főleg Hadfi Grétának köszönhetően. Támadásban viszont látszik a deficit, a súly- és tudáskülönbség vastagon ki is jött, hiszen a tizennyolc lőtt gól igen kevés, ebben előre kell lépnünk, de nagyon szépen küzdöttünk, pedig kevesebben is voltunk, mint megszoktuk”

– értékelt Horváth Roland, az ÉRD vezetőedzője.

 

Az ÉRD legközelebb március 11-én lép pályára, amikor 18 órától az Alba Fehérvár KC vendégeként vív rangadót.

K&H női kézilabda liga, 16. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria – ÉRD 30-18 (20-11)
FTC: Janurik – KOVÁCS A. 6, STOLLE 7, Szöllősi-Zácsik 1, Edwige 1, Bölk 3, Márton G. 1
Csere: Suba (kapus), Csiszár-Szekeres,  Kisfaludy 1, Grbics 1, Klujber 4 (3), Hársfalvi 2, Ballai 1, Sirián, Tóth Nikolett 1
Edző: Elek Gábor
ÉRD: Kántor – Bódi, Vukajlovics 4, Mód 1, Sztankovics 2, KOPECZ 8 (2), Fekete B. 1
Csere: HADFI (kapus), Horváth D., Paróczy 1, Kóka 1, Takács C., Csáki, Pécsi
Edző: Horváth Roland
Elek Gyula Aréna, 400 néző. V: Sándor L., Szikszai
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3-3. 9. p.: 5-6. 15. p.: 11-6.  23. p.: 15-8. 30. p.: 20-11. 38. p.: 22-12. 49. p.: 26-15. 57. p.: 28-17.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email