Finn módszerrel ellenőrizték az érdi autósokat

Finn módszeres ellenőrzést tartott az Érdi Rendőrkapitányság hétfőn délelőtt a városban. Az akció célja az ittasan elkövetett közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, az ittas gépjárművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése volt.

A közlekedésrendészeti akciót az ittas vezetők kiszűrése érdekében szervezték meg az egyenruhások 2022. február 21-én délelőtt Érden.

A módszer lényege, hogy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek. A módszer alkalmazásával rövid idő alatt nagyobb számú járművezetőt lehetséges ellenőrizni.

Az érdi ellenőrzés ideje alatt 75 gépjárművezetőt ellenőriztek, az alkoholteszter egy esetben mutatott pozitív értéket, vele szemben a rendőrök büntetőeljárást indítottak, a jogosítványát a helyszínen elvették.

Az Érdi Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a közlekedésbiztonság javítását célzó akciókat.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email