mentohelikopter

Többen is segítettek az újraélesztésben

mentohelikopter

Többen is segítettek az újraélesztésben

Szombaton délelőtt a mentőket egy idős férfi újraélesztéséhez riasztották Érden. Sikeres emeltszintű ellátást követően a beteget kórházba szállítottàk. A mentők kiérkezése előtt többen is igyekeztek segíteni a bajba jutott férfin.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szombaton délelőtt egy idős férfi lett rosszul Érden, a Budai úton. Többen is segítségére siettek, és próbálták újraéleszteni a mentők kiérkezéséig.  A helyszínen tartózkodó és az újraélesztésben is részt vevő egyik férfi, aki neve elhallgatását kérte arról számolt be, hogy amint észlelték, hogy egy ember fekszik a földön – akin akkor már mások is próbáltak segíteni – természetesen ők is megálltak, hátha elkél további segítség.  Az Érdmost.hu-nak azt mondta, hogy azt tapasztalta, hogy a földön fekvő úrnak a bal oldala teljesen le volt bénulva. Stabil oldalfekvésbe tették, mint mondta, akkor még lélegzett, de egyre rosszabb állapotba került. A mentősök diszpécsere közben folyamatosan vonalban volt, és folyamatosan instrukciókat adott, de ennek ellenére azt tapasztalták a jelenlévők, hogy nem lélegzik a bajbajutott. „Jött egy fiatal lány, aki azt mondta, hogy tanult újraélesztést és tudja, hogy kell ezt csinálni és ő is segített, tulajdonképpen átvette az irányítást, majd az ő segítségével szívmasszázst alkalmaztunk. Nagyon nem akart lélegezni, később már kékült a feje is, aztán hol lélegzett, hol nem.”- emlékezett vissza a fiatalember, aki végül látta, hogy már nem tud többet tenni, volt bőven segítség így végül elhagyta a helyszínt.

De azt még elmondta, hogy közben érkezett egy rendőr is, de a mentők még sehol nem voltak, amit ott a helyszínen többször is szóvá tettek. Nem értették ugyanis, hogy ha 3 percre van a mentőállomás, akkor hogy létezik, hogy végül a mentőhelikopterrel egyszerre érkezett csak meg a mentőautó, de azt a tájékoztatást kapták, hogy nincsen kocsi.

„Anélkül, hogy bárkit hibáztatnék, ez a helyzet így önmagában megítélésem szerint nem jó, akár van bent mentőautó, akár nincs. Ha valahol 3 percre vagyunk egy mentőállomástól és valakinek az élete múlik esetleg azon, hogy nem érkezik idejében segítség, akkor valami nem jól működik, valamin változtatni kell.”

Az újraélesztésben részt vevő férfi ugyanakkor kihangsúlyozta, örömmel tapasztalta, hogy az emberekben a segítőkészség genetikailag még mindig megvan, ha látnak egy bajba került társukat,  akkor nem mérlegelnek, hanem próbálnak segíteni. Ennyi emberség maradt bennünk, de közben azért marjuk és tönkretesszük egymást.”- zárta szavait a fiatalember.

Az Országos Mentőszolgálattól hivatalos tájékoztatásul annyit kaptunk, hogy a mentőket egy idős férfi újraélesztéséhez riasztották és sikeres emeltszintű ellátást követően a beteget kórházba szállítottàk. A jelenlegi állapotáról nem adtak tájékoztatást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email