22_03_29_erdmost_nincskep

Nem gondoskodott megfelelően édesanyjáról

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem gondoskodott megfelelően édesanyjáról

Az érdi rendőrök befejezték annak a 67 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint édesanyja gondozásához nem kért szakszerű segítséget, ápolást, pedig tisztában volt azzal, hogy ennek hiányában állapota tovább romolhat, sőt, meg is halhat. Az asszony kórházba került és elhunyt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy 92 éves érdi asszony halála körülményeinek tisztázására indított közigazgatási eljárást másfél éve a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya. A beszerzett adatok szerint a legyengült általános állapotú és demenciában szenvedő időst 2020. október 10-én vitték egy fővárosi kórházba, mert többször elesett, viselkedése zavarttá vált, ellátásra szorult. A kórházban mindennemű terápiás erőfeszítés ellenére állapota folyamatosan romlott, 2020. október 14-én elhunyt.

Az igazságügyi orvosszakértő az önmagáról gondoskodni képtelen asszonynál jelentős lesoványodást valamint elhanyagoltságot állapított meg. Halálával kapcsolatban felmerült, valaki elmulasztotta gondozási kötelezettségét, ezért indult büntetőeljárás.

Az érdi rendőrök minden lehetséges tanút felkutattak és kikérdeztek. Kiderült, az asszony elhelyezési körülményei – vakolatlan falak, korszerűtlen fűtés -, ápolatlansága, ellátatlansága szemmel látható volt, szükséges gyógyszereit nem íratták fel, nem váltották ki.

A bizonyítékok begyűjtése után kezdett körvonalazódni, hogy az elhunyt vele egy háztartásban élő, 67 éves fia elmulasztotta gondozási kötelezettségét, szándékosan nem gondoskodott édesanyjáról, megvonta tőle az ételt, italt, költségesnek ítélt gyógyszereit nem váltotta ki, holott tudta, ezzel halálra ítéli őt.

A férfit 2021 szeptemberében gyanúsítottként hallgatták ki. Mindvégig tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Állította, édesanyjára mindig felügyelt valaki. Tornáztatta, ügyelt rá, hogy rendszeresen mozogjon, nem voltak panaszai és a háziorvos sem mondta, hogy rendszeresen kellene kiváltani gyógyszereket. Ezzel szemben az igazságügyi orvos-szakértő a boncolás után elkészített véleményében hosszasan sorolta az elhunyt betegségeit, szervi elváltozásait

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 67 éves férfival szemben a gondozási kötelezettség elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email