22_03_29_erdmost_nincskep

Kartellgyanús beruházás az előző ciklusban

22_03_29_erdmost_nincskep

Kartellgyanús beruházás az előző ciklusban

A Fácán utcai óvodai beruházás ügyében már zajlik a nyomozás kartellezés gyanúja miatt, Csőzik László polgármester ezért az összes óvodai beruházás alapos átvizsgálását rendelte el Érden. Erről László Ferenc, Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kommunikációs vezetője számolt be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

László Ferenc, Érd MJV Polgármesteri Hivatalának kommunikációs vezetője az Érd FM 101.3 Zónázó című műsorában elmondta, eddig két óvoda beruházásának átvizsgálása történt meg, melynek során egy 30 oldalas dokumentum készült. Az egyik esetében még a kartellgyanú is felmerül, ami azt jelenti, hogy az egyik ajánlattevő cég a közbeszerzést követően feltűnt alvállalkozóként a beruházásban, holott ezt szigorúan tiltják a törvények. Általánosságban ez azt jelenti, hogy esetleg fennáll annak a gyanúja, hogy azért tett több vállalkozó is magasabb értékű ajánlatot a közbeszerzés során, hogy ne ők nyerjenek, hanem valaki más. Persze, hogy ebben az esetben pontosan mi történt, azt majd a hatóságok derítik ki.

A belső ellenőrzés azt is megállapította, hogy minden valószínűség szerint az sem zárható ki, hogy a beérkezett pályázatokat ugyanaz a személy készítette. Számos egyéb probléma is felmerült, például az egyik óvoda beruházása esetében az akkori Pénzügyminisztérium szabálytalansági eljárás megindítását kezdeményezte az önkormányzattal szemben és többek között azt kifogásolta, hogy nem történt piacfelmérés, nem nézték meg, melyek azok az Érd közeli vállalkozások, amelyek a legalkalmasabbak arra, hogy ezt a beruházást elvégezzék.  László Ferenc hozzátette, egyre több jel mutat arra, hogy ezt a közbeszerzést az előző ciklusba irányított módon folytatták le, úgy hogy az a vállalkozás nyerjen, amelyik végül nyert.

Még nem fejeződött be az összes óvodai beruházás átvizsgálása, ha szükséges, akkor a megfelelő feljelentést is megteszik.

Halgassa meg mit mondott még László Ferenc, Érd MJV Polgármesteri Hivatalának kommunikációs vezetője.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email