22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább fejlesztették a törökbálinti erdőt

22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább fejlesztették a törökbálinti erdőt

December vége óta már végigjárható a Törökbálinton, a TTC pálya mellett kezdődő erdei ösvényen létrehozott meseerdő, melynek hátterét Wass Albert meséi adják a gyermekeknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd FM 101.3-nak Holló Zsuzsanna törökbálinti főkertész elmondta, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel való együttműködésnek köszönhetően a törökbálinti önkormányzat időről időre fejleszti az erdő rekreációs funkcióit.

„A sok év alatt lett erdei tornapálya, madármegfigyelő állomás, interaktív tanösvénytáblák is, de a legkisebbeknek még nem volt eddig semmilyen, speciálisan számukra kialakított lehetőség. Ekkor jött az ötlet, hogy az óvodás és kisiskolás gyermekeknek is szeretnénk valamit nyújtani”

– elevenítette fel a meseerdő létrehozásának ötletét Holló Zsuzsanna, aki beszámolt róla, az ösvényen található játék alapját Wass Albert egyik meséje (Bulámbuk) adja, de minden állomáson különböző feladatokat kell teljesíteni a gyermekeknek, miközben a táblákon található QR-kódok beolvasásával Gryllus Vilmos dalait hallhatják.

A törökbálinti meseösvény a helyi erdei focipálya mellett kezdődő piros jelzéstől halad, de az ide vezető Alsőerdősor utca szűk és helyenként egyirányú, ezért a helyi főkertész azt javasolja, aki a meseösvényt szeretné meglátogatni, az lehetőség szerint a Munkácsy utcában álljon meg, de az önkormányzati nagy parkoló is csak néhány percnyi sétatávolságra található.

Holló Zsuzsanna beszámolt arról is, a legutóbbi hétvégén akkora érdeklődés övezte a meseösvényt, hogy a helyi városrendészetnek és a polgárőröknek is be kellett segíteniük a helyzet kezelésében, mert a viszonylag kicsi és szűk utcában háromszáz autó parkolt!

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email