211114_erd_skc_6

Női kézi: összejön-e a bravúr az ÉRD-nek?

211114_erd_skc_6

Női kézi: összejön-e a bravúr az ÉRD-nek?

Február 16-án, 18 órától az ÉRD Arénában látja vendégül a tabella ötödik helyén álló Motherson Mosonmagyaróvári KC-t a tizenkettedik helyen álló ÉRD a K&H női kézilabda liga 15. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egyre jobb formába lendül az ÉRD, hiszen Horváth Rolandék az őszi idény végén legyőzték a Vasast, majd a 2022-es naptári évet a Szombathely és a Budaörs legyőzésével indították. Legutóbb pedig a Vác vendégeként is jól hajráztak Paróczy Sáráék, de ez sajnos nem ért pontot, hiszen a hazaiak 35–31-re nyertek.

A női kézilabda NB I 15. fordulójában ezúttal hazai pályán vár hasonlóan nehéznek ígérkező feladat Kopecz Barbaráékra, hiszen a hét győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel az ötödik helyen álló Mosonmagyaróvárt fogadják. Igaz, a Lajta-partiak nincsenek jó formában, miután legutóbbi hat mérkőzésüket elveszítették.

Gyurka János csapata az NB I és a Magyar Kupa mellett az EHF-Kupában is vitézkedik, de az együttes nem jött ki jól a januári nagy menetelésből, hiszen a francia Besancon és a horvát Lokomotiv Zagreb legyőzése mellett az NB I-ben Budaörsön, Kisvárdán és Székesfehérváron is kikapott, a Ferencváros Óváron győzte le az MKC-t, miközben a norvég Sola oda-vissza megverte Tóth Gabrielláékat és a Besancon is revánsot vett a korábbi vereségért.

A Mosonmagyaróvár egyébként az NB I-ben is kissé hullámzóan teljesít, hiszen a Debrecen elleni 28–19-es idegenbeli vereség után a Siófokot például 48–29-re (!) győzte le, de mindenképpen meglepetésnek számít az említett Budaörs és Fehérvár elleni vereség is.

Az ÉRD viszont úgy tűnik, egyre jobban kezd összeállni, hiszen a Szombathely és Budaörs legyőzésével önbizalomhoz és fontos pontokhoz jutottak Fekete Bozsanáék.

Ez lesz egyébként a felek tizenötödik egymás elleni összecsapása, melyek közül az ÉRD egy barátságos és kilenc bajnokit, az MKC pedig négy NB I-es mérkőzést nyert meg. Igaz, a felek legutóbbi három összecsapása után egyaránt a Győr-Moson-Sopron megyeiek örülhettek. Érden eddig hétszer találkoztak a felek, melyek közül a Mosonmagyaróvár kétszer távozott győzelemmel öt érdi siker mellett.

A Mosonmagyaróvár házi góllövőlistáját a 14 meccsen 79-szer eredményes Tóth Eszter vezeti, de őt szorosan követi a korábbi érdi irányító, a 78 gólnál járó Tóth Gabriella. Mögöttük bár nagyobb űr tátong, de Pásztor Noémi már 45, Lancz Barbora 44, Hajtai Vanessza pedig 43 góllal terhelte az ellenfelek kapuit az idényben.

Ebben a mutatóban az ÉRD-nél Szabó Kitti növelte előnyét és 13 találkozón már 74-szer köszönt be, míg a második helyre Alexandra Vukajlovics jött fel, hiszen 56 góljával megelőzte az 55-nél járó Paróczy Sárát, míg Kopecz Barbara 54-szer volt eredményes.

A február 16-án, szerdán 18 órakor kezdődő ÉRD–Motherson Mosonmagyaróvári KC SE mérkőzést Bujdosó Máté és Horváth Viktor vezetik.

K&H női kézilabda liga, 15. forduló
02.16., 18.00: ÉRD–Motherson Mosonmagyaróvári KC

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email