22_03_29_erdmost_nincskep

Így újulhat meg a tárnoki közvilágítás

22_03_29_erdmost_nincskep

Így újulhat meg a tárnoki közvilágítás

A tavaly novemberi közmeghallgatáson elhangzott, hogy idén megújulhat a közvilágítás Tárnokon. Dr. Lukács László polgármester már az új rendszer részleteit is ismertette.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A település polgármestere a tarnokitenyek.hu oldalon ismertette, a jelenlegi rendszerben 886, többnyire hagyományos kivitelű nátriumos lámpatest van a településen, melyek elavultak, ezért cserélve lesznek.

Dr. Lukács László tudatta, a rendszer teljesítménye 57,92 kW, míg a fejlesztés után 1584 darab lámpatest lesz, melyek összteljesítménye 50,85 kW, amely 12,2 százalékos megtakarítást jelent a településre nézve.

A tárnoki polgármester kiemelte, az új lámpatestek alkalmasak a működés közbeni fényerő módosítására, ennek köszönhetően az esti és hajnali időszakban erősebben, éjjel takarékosabb üzemben, kisebb fénnyel világítanak a lámpák, melyekkel a megtakarítás mértéke tovább növelhető.

Kitért arra is, a lámpák szürkületi kapcsolóval fognak működni, nem időpont alapján kapcsolnak ki és be.

Lukács László a beruházás kapcsán hangsúlyozta, a mostani lámpatestek üzemeltetése drága, amely után jelentős átalányt fizetnek, míg az új rendszernek a garanciális időn belül gyakorlatilag nulla, de utána is csak minimális költsége lesz.

„Az energia megtakarításából és a karbantartási díj csökkenéséből a hitel törlesztőrészletének jelentős része finanszírozható!”

– emelte ki Tárnok polgármestere.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email