korosiagnes_badmintoneurope

Tollas: Kőrösi bronzérmes lett a felnőtt ob-n

Az elődöntőben szenvedett háromszettes vereséget a házigazda Multi Alarm SE versenyzőjétől, Gonda Daniellától a Pécsen rendezett felnőtt tollaslabda országos bajnokságon az Érdi VSE válogatottja, Kőrösi Ágnes, aki így harmadik helyen zárta az ob-t.

Az Érdi VSE három tollaslabdázója, Kőrösi Ágnes mellett Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós vett részt a pécsi ob-n, ahol Kőrösi egyéniben, illetve Kis-Kaszával vegyespárosban indult, de utóbbi Ágai Zsomborral a fiú párosoknál is ütőt ragadott, míg Ágai Tóth-Kuthy Kingával vegyespárosozott.

Kőrösi Ágnes második kiemeltként várta az országos bajnokságot egyéniben, melyet – miután ellenfele, Mészáros Petra nem jelent meg – a nyolcaddöntőben kezdett meg a pécsi Mészáros Míra ellen, akit könnyedén győzött le 21:3, 21:3-ra. Az elődöntőben a szintén Multi Alarm SE-s Gonda Daniella következett, akivel fordulatos mérkőzést játszott, de végül 21:18, 11:21, 21:18-as vereséget szenvedett, így bronzérmet szerzett.

Vegyespárosban nem volt szerencséje a sorsolásnál Kőrösi és Kis-Kasza párosának, hiszen rögtön az első fordulóban a végső Horváth Kristóf–Sándorházi Vivien kettőssel kellett farkasszemet nézniük, akiket bár megszorongattak, de a pécsi páros 21:16, 25:23-ra jobbnak bizonyult és később sem talált legyőzőre.

Ágai Zsombor a ceglédi Tóth-Kuthy Kingával indult vegyespárosban, de ők is háromszettes meccsen kaptak ki Elek Marcell és Mészáros Petra kettősétől.

A fiú párosoknál bár Ágai és Kis-Kasza duója a nyolcaddöntőben még 2:1-re legyőzte a pécsi Mesterházy Milán–Palkovics Péter párost, de a következő fordulóban a Tisza TSE kettőse, Pápai Balázs és Pápai Bálint mindkét szettet 21:12-re nyerve győzött 2:0-ra.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email