22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre többen élnek a lehetőséggel

22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre többen élnek a lehetőséggel

Több mint 2500 covid elleni védőoltást adtak be januárban az érdi szakrendelőben. Előzetes időpontfoglalással és az országos oltási akció keretében egyaránt felvehetjük itt a vakcinát. Aki regisztráció nélkül jönne, vegye figyelembe, hogy a kezdő időpontban hosszabb a várakozási idő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sikeres volt a Romics januári oltási akciója: egy-egy hétvégén 366, 491, 555 és 629 ember vette fel a koronavírus elleni vakcinák valamelyikét – mondta el az ÉrdFMF 101.3-nak Bárány Zsolt, az intézmény főigazgatója. Mint rámutatott, a számok emelkedtek, és az akcióban több mint kétezer embert oltottak be.

Szerdánként nem az országos oltási akció keretében, hanem előzetes időpontfoglalás alapján vehetik fel a 3., illetve 4. Pfizer vakcinát a páciensek. Ezeken a napokon összességében több mint 500 oltást adtak be, így ha a két akciót számoljuk, bőven 2500 felett van a beoltottak száma

„Kíváncsiak vagyunk, folytatódik-e ez a tendencia, vagy elérünk egy platót, és a számok elindulnak lefelé” – jegyezte meg Bárány Zsolt. 

Februárban csütörtökönként, péntekenként és szombatonként folytatódik az oltási akció. 3-án és 4-én, valamint 10-11-én, 17-18-án és 24-25-én 14 és 18 óra között, míg szombatonként (február 5., 12., 19., 26.) 10 és 18 óra között oltanak az orvosok Pfizer, Moderna, Sinopharm, Janssen, AstraZeneca vakcinákkal. 

Előzetes időpontfoglalásra, regisztrációra nincs szükség. 

A főigazgató arra kéri az érkezőket, ne a kezdő időpontra jöjjenek, mert akkor esetenként 45-50 perc várakozási idő is előfordulhat.

Csütörtökön és pénteken a mozgásszervi rehabilitáció rendelőjében (Felső utcai előcsarnok alatt), szombaton a Diabetológián (Felső utcai előcsarnok szintje) adják be az oltást.  Az érkezőktől kérik, hogy lehetőség szerint kitöltött nyomtatvánnyal érkezzenek, és hozzanak magukkal TAJ-kártyát, személyi igazolványt, és ha van, a korábbi COVID-oltási okmányt.

12. életévét be nem töltött lakost nem olthatnak.

Az eddig nem regisztráltak részére a folyamat helyszíni regisztrációval kezdődik. A vakcina beadása után az oltástól függően (első vagy emlékeztető) 15-30 percet kell az oltóhelyen tölteniük.

A rendelő önkéntes Pfizer-akciója is folytatódik szerdánként, így aki Pfizer vakcinát kérne harmadik vagy negyedik oltásnak, azoknak a központi időpontfoglalási rendszer rendelkezésükre áll. 2-ára és 9-ére nincs már hely, 16-ára még van mintegy 180-200 szabad időpontjuk. 


 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email