22_03_29_erdmost_nincskep

Saját horgásztavat kaphatnak az érdi pecások

22_03_29_erdmost_nincskep

Saját horgásztavat kaphatnak az érdi pecások

Közgyűlést tartott szombat reggel az Érd és Környéke Horgászegyesület a Szepes Gyula Művelődési Központban, ahová meghívást kapott Csőzik László polgármester is, aki bejelentette, hogy igaz, hosszú folyamat előtt állnak, de a város és az egyesület elkötelezett, hogy a Papi földeken horgásztó legyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését az Érd és Környéke Horgászegyesület. A formálisnak tekinthető eseményen egyebek mellett elfogadták a tavalyi év beszámolóit és az idei programokat is megtervezték.

Berényi Andrásné az egyesület elnöke elmondta, hogy 2022-ben is több nagy rendezvényt: versenyt és halászléfőzést terveznek, ahogy mindig. Azonban a következő egy-két év legfontosabb témája a horgászoknál, ami miatt Csőzik László polgármester is elment a közgyűlésre: az a városligeti tó használata, ugyanis a horgászok szeretnék, ha a tagság számára a város biztosítana vízfelületet. 

A városvezető jó hírekkel érkezett, ugyanis hamarosan elkezdődhet az a tervezés, amely lehetővé tenné, hogy a mintegy 1200 érdi és környékbeli horgásznak saját pecatava legyen Érden. Ehhez adottnak tűnik ugyan a Papi-földeken található záportározó, viszont a vízminősége nem megfelelő, hiába telepítenének bele halakat, azok egy héten belül elpusztulnának. A legnagyobb gondot viszont az okozza, hogy aggályosan elszaporodott egy invazív amerikai rákfaj, ami elrágja a nád és a sás gyökerét, ami rossz a halaknak. 

A tervezés elkezdődött, Csőzik László reményét fejezte ki, hogy a Papi-földek a horgászok paradicsoma is lesz. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email