22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégén Yours Truly – a legnagyobb téli futóbuli

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégén Yours Truly – a legnagyobb téli futóbuli

Hivatalosan 25 vagy 50 kilométer teljesítése és a közösségi futás ereje az, ami a Yours Truly kezdeményezést életre hívta. De nem kell aggódni annak sem, aki nem tud egyszer vagy kétszer 25 kilométert lefutni, nyugodtan lehet kisebb távokra is csatlakozni Érden is a közösségi futáshoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Yours Truly egy finn kezdeményezésű futóesemény, ami az év legunalmasabb és futás szempontjából legingerszegényebb időszakára datálódik. Minden január és február utolsó vasárnapján kerül megrendezésre. Illetve a megrendezés szó egy kicsit félrevezető, mert bárhol végezhető, egyedül is lefutható. A klasszikus távok 25 és 50 km, de nyugodtan lehet ennél kevesebbet (vagy akár többet) futni. 

A verseny közösségi jellegű és minden település futói gyűjtik a métereket, melyet összegezve a városok és országok között egy rangsor alakul ki. 

Ebben a rangsorban Érd tavaly januárban kiválóan teljesített, hiszen 47-en 899 313 méter futottak, azaz átlagosan 19 kilométert tettek meg – ezzel Esztergom mögött másodikak lettek az érdiek a hazai rangsorban.

A Yours Truly érdi szervezőcsapata azt kéri a résztvevőktől, nézzék meg és jegyezzék meg az útvonalat, mert a csapat erősen szét szokott szakadni, az útvonal mentén pedig nincs jelölés. A 25 kilométeres kör első fele erősen emelkedős, a második viszont már inkább lejtős. Akinek még nem megy a 25 kilométeres táv teljesítése, az futhat résztávot is.

A megtett távokat beküldik a nemzetközi versenybe.

További részletek ide kattintva olvashatók!

A Yours Trulyn mindenki saját felelősségre vesz részt és kérik, hogy a járványügyi szabályokat tartsák be a futni vágyók. 

Hallgassa meg az Érd FM interjúját Muk Andrással a BSI érdi futónagykövetével!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email