futas_200123

Hétvégén Yours Truly – a legnagyobb téli futóbuli

Hivatalosan 25 vagy 50 kilométer teljesítése és a közösségi futás ereje az, ami a Yours Truly kezdeményezést életre hívta. De nem kell aggódni annak sem, aki nem tud egyszer vagy kétszer 25 kilométert lefutni, nyugodtan lehet kisebb távokra is csatlakozni Érden is a közösségi futáshoz.

A Yours Truly egy finn kezdeményezésű futóesemény, ami az év legunalmasabb és futás szempontjából legingerszegényebb időszakára datálódik. Minden január és február utolsó vasárnapján kerül megrendezésre. Illetve a megrendezés szó egy kicsit félrevezető, mert bárhol végezhető, egyedül is lefutható. A klasszikus távok 25 és 50 km, de nyugodtan lehet ennél kevesebbet (vagy akár többet) futni. 

A verseny közösségi jellegű és minden település futói gyűjtik a métereket, melyet összegezve a városok és országok között egy rangsor alakul ki. 

Ebben a rangsorban Érd tavaly januárban kiválóan teljesített, hiszen 47-en 899 313 méter futottak, azaz átlagosan 19 kilométert tettek meg – ezzel Esztergom mögött másodikak lettek az érdiek a hazai rangsorban.

A Yours Truly érdi szervezőcsapata azt kéri a résztvevőktől, nézzék meg és jegyezzék meg az útvonalat, mert a csapat erősen szét szokott szakadni, az útvonal mentén pedig nincs jelölés. A 25 kilométeres kör első fele erősen emelkedős, a második viszont már inkább lejtős. Akinek még nem megy a 25 kilométeres táv teljesítése, az futhat résztávot is.

A megtett távokat beküldik a nemzetközi versenybe.

További részletek ide kattintva olvashatók!

A Yours Trulyn mindenki saját felelősségre vesz részt és kérik, hogy a járványügyi szabályokat tartsák be a futni vágyók. 

Hallgassa meg az Érd FM interjúját Muk Andrással a BSI érdi futónagykövetével!


 

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email