22_03_29_erdmost_nincskep

Tíz nap múlva lejárnak az autópályamatricák

22_03_29_erdmost_nincskep

Tíz nap múlva lejárnak az autópályamatricák

Január 31-én éjfélkor lejárnak a 2021-re megváltott éves országos és megyei autópályamatricák. Eddig kevesen vásároltak matricát, várhatóan ezekben a napokban másfél millióan vesznek majd vignettát. Az autópálya-matricákat többféle módon is megvásárolhatjuk: SMS-ben és applikációkon keresztül is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. adatai szerint mintegy 162 ezer darab 2022-es éves országos és megyei úthasználati jogosultság talált gazdára 2021 utolsó hónapjában, de a tapasztalatok szerint a legtöbben halogatják a vásárlást és az utolsó pillanatban szerzik be azokat, jelentős terhelést róva a benzinkutakra – mondta rádiónknak Bartal Tamás. Az autópálya-matricákat egyébként többféle módon is megvásárolhatjuk. A NÚSZ elsősorban a mobiltelefonra optimalizált ematrica.nemzetiutdij.hu oldalat ajánlja, de SMS-ben és applikáción keresztül is beszerezhetjük.

„A kiugró adatok arra engednek következtetni, hogy az autósok egyre tudatosabban terveznek az autópálya-matricák nyújtotta előnyökkel, a kényelmes, gyors és biztonságos eljutás lehetőségével, amelyet egy megváltott jogosultság tizenhárom hónapon át biztosít az ország vagy egy-egy megye teljes hálózatán” – mondta Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója. A 2022-es éves autópálya-matricák 2022. január 1-jétől 2023. január 31-ig használhatók. Hasonlóképpen még idén januárban is érvényesek a tavalyra szóló éves vignetták.

Az éves országos pályamatricából 14 százalékkal kelt el több, mint egy évvel korábban. Ebből a matricatípusból a legtöbbet, közel 139 ezer darabot személygépkocsikra (D1 díjkategóriájú járműre) vásárolták meg a közlekedők, a bővülés itt is 14 százalékos. A 2022-es megyei matricákból 12 százalékkal vettek meg többet, mint 2020 decemberében. E jogosultságok több mint felét, közel 51 ezer darabot Pest megyére váltották meg az elővásárlási kampány keretében. A második helyezett Fejér megyei matricából bő 8,6 ezer, míg a Győr-Moson-Sopron megyei vignettából kicsivel több mint 8 ezer darab kelt el.

Bartal Tamás megosztotta azt is, hogy aki úgy hajtott fel az autópályára, hogy nem volt matricája, az hatvan percig pótolhatja ezt. Ezzel a módszerrel a vezérigazgató közlése szerint közel másfélmillióan éltek tavaly.

Az idei autópálya-matricák díjait ide kattintva érheti el!

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email