vizsga_20210123

Szombaton írják a gimnáziumi központi írásbeli felvételit

Január 22-én, szombaton, Érden is megtartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat. Az érdi intézmények vezetői számoltak be arról, hogy hányan és milyen körülmények között adhatnak számot tudásukról a tanulók.

A jelentkezési lapok alapján a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban 307 diák ír felvételit szombaton. Más iskolák segítségét ezúttal nem kell igénybe venniük. 30 teremben, termenként átlagosan 10 fővel zajlanak majd a felvételik, csaknem 40 tanár felügyel majd a termekben és a folyosókon. A járványügyi intézkedés alapján kézfertőtlenítés és a hőmérőzés kötelező és természetesen a maszk viselése is a közösségi terekben. Akárcsak tanítás idején, a teremben levehetik a diákok a maszkot, de javasolt ott is hordani, a tanároknak pedig a maszk és a kesztyű kötelező – mondta lapunknak Pintérné Bernyó Piroska igazgató.

A Kós Károly Techniukmban idén sem tartanak írásbeli felvételit, a diákokat a felső tagozatos év végi, illetve nyolcadikos félévi jegyeik alapján számított pontszámok szerint rangsorolják, majd részt vesznek az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton is. A felvételizők minden információt, segédletet megtalálnak az iskola honlapján – mondta Dózsa Lajos igazgató.

A Marianumban a jelentkezési lapok alapján 88 diák tesz írásbeli vizsgát. A végzős nyolcadikosoknak körülbelül az egyharmada marad az intézményben, ők felvételi nélkül kerülnek át a gimnáziumba, a többiek felvételiznek, egy-két kivétellel ott írják meg a felvételit. Emellett más iskolákból is várnak diákokat, a Bólyaiból, a Kőrösiből, a Telekiből, sőt még Százhalombattáról is érkeznek majd felvételizők. A járványügyi előírások szerint a maszkhasználat, a kézfertőtlenítés és a testhőmérés kötelező. Egy teremben maximum 10 fő vizsgázik, a felügyeletet 13-14 pedagógus látja el – mondta Takácsné Tóth Noémi igazgató.

Szilasné Mészáros Judit, a Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatója az Érd Fm 101.3 Zónázó című műsorában beszélt arról, hogy természetesen náluk is a járványügyi szabályok betartása mellett kell megtartani a felvételt, vagyis maszkviselés és létszámkorlát mellett adnak számot tudásukról a diákok. Egy teremben legfeljebb 10 fő tartózkodhat majd és kísérő nem léphet be az épületbe. Ezen kívül az intézménybe belépőknek hőmérsékletet mérnek és a közösségi terekben kézfertőtlenítő áll rendelkezésre. 151 negyedik osztályos fog írni központi felvételi vizsgát, a nagyok közül pedig 205-en adták be jelentkezésüket. A 356 diákot 40 teremben helyezik majd el. A terembeosztásról és a járványügyi intézkedésekről mindent megtalálnak a szülők az intézmény honlapján.

Bármilyen betegség esetén pótnap vehető igénybe, ez mindig a szombatot követő első csütörtök, ami jelen esetben január 27. Ezen kívül még egy pótnap rendelkezésre áll, ez február 4., péntek, de ezt kizárólag azok vehetik igénybe, akik a covid miatt kerülnek karanténba.


 

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email