22_03_29_erdmost_nincskep

Kérik: ne engedjék iskolába a felvételizőket

22_03_29_erdmost_nincskep

Kérik: ne engedjék iskolába a felvételizőket

Január 22-én tartják a központi írásbeli felvételit a középiskolák. A Civil Közoktatási Platform (CKP) azt kéri a szülőktől, hogy aki teheti, tartsa otthon a gyerekét a felvételit megelőző napokban, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt. Évről-évre 50-60 ezer diák írja meg a központi írásbelit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megfogalmazzák kéréseiket, javaslataikat is:

  • Aki teheti, tartsa otthon a gyerekét a felvételit megelőző napokban, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt!
  • Kérik a szülőket – mindannyiunk érdekében -, hogy csak teljesen egészséges gyerekeket engedjenek el az írásbeli felvételire. Ha módjukban áll – sajnos nincs kötelező és díjmentes tesztelés -, teszteljék a gyerekeiket!
  • A felvételizők és minden résztvevő viseljen legalább FFP2-es maszkot!
  • A felvételit szervező iskolák biztosítsanak kézfertőtlenítőt, és lehetőség szerint szellőztessenek a vizsgák előtt és a két vizsga között!

Az Eduline.hu arról ír: a téli szünet utáni második héten megugrott az igazolt fertőzött diákok száma. A diákok átoltottsága pedig nem elég nagy ahhoz, hogy az iskolákban ne terjedjen a vírus omikron változata – az 5-18 évesek harmada egy, negyede pedig két oltást kapott eddig.

Van olyan budapesti gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd, máshol több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív a múlt héten. A januárra-februárra tervezett nyílt napok szinte mindenhol elmaradnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email