sportologyerekek_191206

Autista tinédzsereknek a barátkozását segítené a Szikra, ha segítünk

Február 13-ig két másik szervezet mellett a Szikra Tehetséggondozó Egyesületre is szavazhatunk a Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű kampányában. Az érdi szervezet autista fiatalok számára szervezne a Szepes Gyula Művelődési Központban barátklubot.

Zádori Henrietta, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület alapítója az ÉRD FM 101.3 reggeli műsorában beszélt arról, hogy az autizmussal érintett tinédzserek számára komoly problémát jelent a barátkozás és a szocializáció hasonló korú gyerekekkel, ezért arra kérik a Tesco vásárlóit az érdi, a százhalombattai és a martonvásári hipermarketben, hogy a vásárlást követően kapott zsetonnal szavazzanak a Szikrára. 

A klub helyisége rendelkezésre áll a művelődési központban, azonban ilyenkor mindig van egy foglalkozást vezető gyógypedagógus, akinek a bérét ki kell fizetni, illetve egyéb programokat is szeretnének szervezni a jövőben a szikrások, de társasjátékok és fejlesztő eszközök is nagyban hozzájárulnának ahhoz, hogy az autizmussal érintett fiatalok életét segíthessük, hogy könnyebb, elfogadóbb, szeretetteljes felnőttkoruk lehessen, amelyben számíthatnak társakra. 

Az érdi Szikra Tehetséggondozó Egyesület mellett a Martonvásári Gyermekekért Alapítvány és a tordasi VIDES MAGYARORSZÁG Alapítvány egy-egy projektjét támogathatjuk. Az első helyezett 400, a második 200, a harmadik pedig 100 ezer forintos pénzjutalomban részesül.

Hallgassa meg a témáról készített interjúnkat!


 

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email