emberoles_police_220117

Megfojtotta, majd Dunába dobta áldozatát – elkapták

emberoles_police_220117

Megfojtotta, majd Dunába dobta áldozatát – elkapták

Karácsony előtt eltűnt egy harminchárom éves érdi férfi. A rendőrök gyanakodni kezdtek, hogy bűncselekmény áldozata lett. Figyelmük egy fővárosi emberre terelődött, aki - a poligráfos vizsgálatot követően - megtört, és beismerte tettét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A police.hu beszámolója szerint az érdi rendőrök január elején indítottak eljárást egy 33 éves férfi eltűnésének ügyében. Az eltűnést a férfi édesapja jelentette be 2022. január 5-én az Érdi Rendőrkapitányságon, miután gyermeke még 2021. december 27-én indult egy barátjához Budapestre, de azóta nem ment haza, életjelet nem adott magáról.

Ezt követően az érdi rendőrök keresni kezdték és elrendelték körözését. Az eljárásban gyűltek az információk és az alapos munkát végző rendőröknek feltűnt néhány érdekes körülmény. Arra gondoltak, nem egy egyszerű eltűnésről van szó, lehetséges, hogy a 33 éves férfi bűncselekmény áldozata lett.

Az eljárást január 11-én átvették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának életvédelmi nyomozói. Az áldozat ismerősének – akivel a nyomozás szerint utoljára találkozhatott – budapesti tartózkodási helyén január 14-én jelentek meg a rendőrök. Beleegyezésével poligráfos vizsgálatnak vetették alá, és kiderült: a férfi megtévesztő válaszokat adott.

A férfi megtört, majd beismerte, megölte barátját.

Tettét hirtelen felindulással indokolta, áldozatának állítólagos szexuális közeledése miatt. A rendőrség adatai szerint

P. Attila 2021. december 27-én Budapest XXII. kerületében a Duna-partra ment későbbi áldozatával, majd szóváltásuk után egy övvel megfojtotta, a holttestet a Dunába dobta és hazament.

A Duna érintett szakaszát 22 rendőr, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak segítségével fésülte át, végül a holttestet megtalálták és kiemelték a folyóból.

A 33 éves tettest a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, vele szemben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztályának Életvédelmi Alosztálya, letartóztatását kezdeményezték.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email