emberoles_police_220117

Megfojtotta, majd Dunába dobta áldozatát – elkapták

Karácsony előtt eltűnt egy harminchárom éves érdi férfi. A rendőrök gyanakodni kezdtek, hogy bűncselekmény áldozata lett. Figyelmük egy fővárosi emberre terelődött, aki - a poligráfos vizsgálatot követően - megtört, és beismerte tettét.

A police.hu beszámolója szerint az érdi rendőrök január elején indítottak eljárást egy 33 éves férfi eltűnésének ügyében. Az eltűnést a férfi édesapja jelentette be 2022. január 5-én az Érdi Rendőrkapitányságon, miután gyermeke még 2021. december 27-én indult egy barátjához Budapestre, de azóta nem ment haza, életjelet nem adott magáról.

Ezt követően az érdi rendőrök keresni kezdték és elrendelték körözését. Az eljárásban gyűltek az információk és az alapos munkát végző rendőröknek feltűnt néhány érdekes körülmény. Arra gondoltak, nem egy egyszerű eltűnésről van szó, lehetséges, hogy a 33 éves férfi bűncselekmény áldozata lett.

Az eljárást január 11-én átvették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának életvédelmi nyomozói. Az áldozat ismerősének – akivel a nyomozás szerint utoljára találkozhatott – budapesti tartózkodási helyén január 14-én jelentek meg a rendőrök. Beleegyezésével poligráfos vizsgálatnak vetették alá, és kiderült: a férfi megtévesztő válaszokat adott.

A férfi megtört, majd beismerte, megölte barátját.

Tettét hirtelen felindulással indokolta, áldozatának állítólagos szexuális közeledése miatt. A rendőrség adatai szerint

P. Attila 2021. december 27-én Budapest XXII. kerületében a Duna-partra ment későbbi áldozatával, majd szóváltásuk után egy övvel megfojtotta, a holttestet a Dunába dobta és hazament.

A Duna érintett szakaszát 22 rendőr, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak segítségével fésülte át, végül a holttestet megtalálták és kiemelték a folyóból.

A 33 éves tettest a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, vele szemben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztályának Életvédelmi Alosztálya, letartóztatását kezdeményezték.

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email