balognella_220112

Érdi nyertes a MOL Tehetségkutató Programjában

balognella_220112

Érdi nyertes a MOL Tehetségkutató Programjában

Pest megyében 8 fiatal pályázott sikerrel a MOL Tehetségtámogató Programra, amely az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10-23 év közötti tehetségek pályafutását. Az érdi Balog Nella 8 éves kora óta csellózik, és a támogatást egy mestervonó megvásárlására fordítja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pest megyében nyolc fiatal művész és tudós pályázott sikerrel a MOL Tehetségtámogató Programra, amely az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10-23 év közötti tehetségek pályafutását. Országszerte összesen 63 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást, köztük ifjú zenészek, táncosok, vizuális alkotók, előadóművészek, a matematika és a természettudományok mellett az informatika és a csillagászat fiatal művelői, kutatói. Legtöbben zeneművészeti területről nyújtottak be pályázatot, hiszen egy hangszer megvásárlása komoly befektetés egy átlagjövedelemmel rendelkező család számára. A fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást – derül ki a szerkesztőségünknek küldött közleményükből.

2021-ben összesen 275 pályázat érkezett be a Tehetségtámogató Program művészet és tudomány kategóriáiban, a megpályázott összeg pedig több mint hatszorosa volt a rendelkezésre álló keretnek. A szakértő zsűri értékelése után a pályázatot kiíró MOL Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy összesen 63 fiatal nyeri el a pályázati támogatást. A 10-18 éves korosztály legeredményesebb képviselői összesen 15 millió forint támogatásban részesültek, míg a 19-23 éves, korábban már alapítványi támogatást elnyert fiatalok a Klasszis kategóriában összesen 5 millió forintra pályázhattak.

A nyertesek közt volt Klasszis kategóriában az érdi Balog Nella, aki nyolcéves kora óta csellózik, tudását pedig számos mesterkurzuson és kamarazenei képzésen gyarapította az elmúlt években. Az immár 19 éves tehetség számos nemzetközi sikert tudhat magáénak, 2019-ben a Nemzetközi David Popper Csellóverseny első helyezésén túl két különdíjat is elnyert. A támogatást egy értékes mestervonó megvásárlására fordítja, ami minőségi ugrást jelent a hangszeres játékának fejlesztésében.

Támogatást nyert el egy százhalombattai testvérpár, Krepsz Anna és Krepsz Ákos is, akik tíz éve táncolnak együtt. Elhivatott felkészültségüket és produkciójukat a Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Versenyén 2021-ben a zsűri fődíjjal és két különdíjjal jutalmazta. Az ötgyermekes családban nevelkedő fiatalok testvérei is néptáncolnak, így a család számára komoly anyagi segítséget jelent a MOL Alapítvány támogatása, amelyből Anna és Ákos autentikus néptáncruhákat és kiegészítőket vásárolnak.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email