parduc_220110

Megint látták a fekete párducot – a szemtanúkat kérdeztük

parduc_220110

Megint látták a fekete párducot – a szemtanúkat kérdeztük

2021 végén egy szabadon járkáló fekete párducot észleltek Magyarországon, Kiskunhalas térségében. Az állatot hétvégén már Szolnok közelében látta Fátyol Zsuzsa, aki videót is készített a nagymacskáról. Az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában a szemtanúval beszélgettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Fátyol Zsuzsa felidézte, Szolnok irányából autóztak hazafelé, amikor a főút melletti erdős területen egy nagytestű fekete „valami” mozgását érzékelte. Eleinte nem gondolta, hogy az a párduc lehet, ezért megpróbáltak félreállni, mert érzékelték, hogy amit láttak, az jóval nagyobb egy házimacskánál.

„Visszafordultunk, mert tudtuk, hogy a közelben van egy tanya, ahol laknak és egy autómosó is. Hogy nehogy valakinek baja essen, szóltunk, hogy vigyék be a háziállatokat, illetve felhívtuk a rendőrséget, hogy szerintünk a párducot láttuk, mindenesetre nagyon nagy és fekete”

– idézte fel a történteket Fátyol Zsuzsa, ismertetve azt is, a rendőrség eleinte nem vette komolyan a bejelentést, de a kiérkező járőröknek megmutatták a videofelvételt, amely után már elhitték, hogy a fekete párducot látták.

„Nyilván kételkedéssel fogadták, de először mi is. Megdöbbentünk, hogy amit látunk, az tényleg az?” Látszódott a mozgásán, a testén is, hogy nem macska, nem kutya, hosszú, tömzsi farka volt”

– részletezte Fátyol Zsuzsa, megosztva azt is, ezután újabb járőr érkezett és az ott lakók is elkezdtek a környéken körözni.

„Menet közben voltunk. Azért is akartam videofelvételt csinálni, mert senki nem hiszi el, hogy autókázol és ott egy párduc. Megpróbáltunk ránagyítani és visszafordulni, hogy azért valamit tudjunk felvenni belőle”

– fogalmazott Fátyol Zsuzsa, megjegyezve, a felvételt elküldték Both Zoltán vadállatbefogónak, aki megerősítette, hogy a felvételen látott állat biztosan nem házi macska.

 

Fátyol Zsuzsa párja nem sokkal korábban is észlelhette a párducot, de az éjszakai sötétben nem tudta pontosan azonosítani az állatot. 

„Akkor Kecskemét irányából jött hazafelé és Csemő térségében, egy erdős részen, ahol nincs közút és közvilágítás, ott látta, hogy van valami, ami nem illik oda, de nem tudta levideózni, mert jöttek mögötte, akik szintén látták, hogy van ott valami. Akkor is próbáltunk szólni, de nem volt térerő, ezért nem tudtuk bejelenteni”

– mondta Fátyol Zsuzsa, aláhúzva, nem mondja százszázalékosan biztosra, hogy az a párduc volt, de nagyon hasonló, mint amit világosban láttak.

A szemtanú beszámolt arról is, a rendőrség is kivizsgálja az esetet, míg a Hortobágyi Nemzeti Park is kielemzi a felvételt.

„Én pont azért küldtem el Both Zoltánnak, mert ő ért hozzá. Senki nem akar pánikot kelteni, de tudom, mit láttam és nem házimacska vagy kis macska volt, az biztos!”

– hangsúlyozta.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email