police_hu_220110_budaors

„Innen élve nem mentek el!”

police_hu_220110_budaors

„Innen élve nem mentek el!”

A Pest megyei rendőrök lezárták egy 2020 augusztusában történt élet elleni bűncselekmény vizsgálatát. A gyanúsított egy budaörsi házban két férfi ismerősétől bárddal felfegyverkezve követelt pénzt, italt, kávét és cigarettát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a police.hu beszámolt róla, egy idős, budaörsi férfi tett feljelentést a rendőrségen még 2020 augusztusában, mert a vele egy háztartásban élő férfivel közös otthonukba napokkal korábban beengedték egy ismerősüket, aki aztán ellenük fordult, pénzt, italt, kávét és cigarettát követelt. A két áldozat kávéval és cigarettával is kínálta az 56 éves P. Ernőt, aki látszólag elégedetten távozott, de nem sokkal később egy széles pengéjű bárddal tért vissza és azt kiabálta:

„Innen élve nem mentek el!”,

majd jótevőinek esett.

Mindkét férfit ütötte, rúgta, ahol érte, miközben csapkodott a bárddal és pénzt követelt. Ezután zsebre vágta az áldozatok 34 ezer forintját és elmenekült a helyszínről.

Az egyik sértett a bántalmazás következtében súlyos fej-, és kézsérülést szenvedett, ami védekezés hiányában a szakértői vélemény alapján közvetlen életveszélyes állapothoz is vezethetett volna. A másik férfi könnyű sérülést szenvedett, azonban a támadáshoz használt eszköz és erőbehatás, valamint a támadott testtájék alapján fennállt az esélye a súlyosabb sérülés bekövetkezésének – részletezte a police.hu.

A budaörsi nyomozók az eset után pár órán belül már a kihallgató helyiségben faggatták P. Ernőt, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Azzal védekezett, hogy ismerősei is szoktak verekedni, többször látta, amint ütötték egymást. Biztos haragból találták ki róla a történteket, ő senkit sem bántott, csak így akarják eltüntetni.

A rendőrség ismertette, a jelenleg is letartóztatásban lévő P. Ernő ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének, testi sértés bűntett kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya, amely a nyomozást befejezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email