22_03_29_erdmost_nincskep

Készpénzt, bankkártyákat és okiratokat lopott

22_03_29_erdmost_nincskep

Készpénzt, bankkártyákat és okiratokat lopott

Letartóztatták azt a férfit, autókat tört fel és magával vitte az utastérben talált értékeket. Nagyobb értékre, egy vagy több közokirat, magánokirat vagy készpénzhelyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt az Érdi Rendőrkapitányság eljárást indított ellene.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2021. november 2. és 2021. december 31. között két alkalommal törte be egy-egy zárt állapotban leállított kocsi ablakát, egyszer pedig egy nyitott autót vett célba egy férfi.  Mindhárom járműből készpénzt, személyes okmányokat, iratokat, bankkártyákat és egyéb értékeket tulajdonított el – az egyik eset során egy ismeretlen személy is a segítségére volt. Ezzel összesen 953.000 forint kárt okozott az érintett sértetteknek.

A férfi 2021. november 22-én egy lakóházba is behatolt, ahonnan egy másik sértett pénztárcájából 35.000 forint készpénzt vett ki és vitt magával jogosulatlanul. Mivel a férfit megzavarták a cselekmény közben, elszaladt a helyszínről.

Figyelemmel a gyanúsított előéletére, illetve arra, hogy bejelentett jövedelemmel nem rendelkezik, a terhére rótt cselekményt más eljárás hatálya alatt követte el, fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Emellett az ügyészi indítvány szerint ki nem hallgatott tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítást is megnehezítheti, ezért a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. február 7-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés – bűnügyi felügyelet – elrendelése végett fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email