22_03_29_erdmost_nincskep

2022. január 31-ig meghosszabbították az ebösszeírást Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

2022. január 31-ig meghosszabbították az ebösszeírást Törökbálinton

2022. január 31-ig meghosszabbították az ebösszeírás határidejét Törökbálinton – olvasható a város honlapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Törökbálint közigazgatási területén háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást kell tartani. Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az ebenként 30 ezer forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető – hangsúlyozzák.

Az összeírás önbevallásos módszerrel történik. Az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni és azokat eljuttatni a Törökbálinti Polgármesteri Hivatalnak. Ennek eredeti határideje 2021. december 14. lett volna, de a város honlapján megjelentek értelmében a határidőt 2022. január 31-re módosították.

Az adatlapot benyújthatják személyesen a városháza recepcióján (2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 79., recepció; ügyfélfogadás: h: 8:00-12:00, 13-17:30, k-cs: 8:00-12:00, 13-16:30, p: 8:00-12:00), postai úton (cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 79.) vagy ügyfélkapun keresztül.

Az ebösszeíró (regisztrációs) adatlap beszerezhető a Törökbálinti Polgármesteri Hivatalban, letölthető a város honlapjáról, illetve fénymásolással is sokszorosítható.

Mint Schliesshahn Henrikné, Törökbálint aljegyzője felhívta az ebtulajdonosok figyelmét, négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérik, amennyiben az ebtartók a jogszabályban meghatározott kötelezettségnek még nem tettek eleget, úgy a transzponderrel nem rendelkező ebeket jelöltessék meg az állatorvosnál.

Amennyiben az eb évenkénti kötelező veszettség elleni védőoltása lejárt vagy az ebösszeírás ideje alatt járna le, akkor az adatlap kitöltése előtt azt pótolni kell.

Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban, valamint a helyi nyilvántartásban már szereplő ebeket is be kell jelenteni!

Az ebtulajdonosok/ebtartók az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat (az eb elveszett, elhullott, más ebtartóhoz került) – a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül – írásban bejelenteni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email